Ahmet Akbuğa, 4.kez seçildi

1 Şubat 2023 Saat: 19:13
Ahmet Akbuğa, 4.kez seçildi
Oda binasında gerçekleştirilen olağan genel kurulunda tek listeyle gerçekleştirilen seçimde Ahmet Akbuğa, güven tazeledi. Oda binasında düzenlenen genel kurulda tek listeyle gidilen seçimde Akbuğa, 99 oyla yeniden başkanlığa seçildi.

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Ahmet Akbuğa, 4.kez seçildi
Metronom Haber Ajansı - MHA

Oda binasında gerçekleştirilen olağan genel kurulunda tek listeyle gerçekleştirilen seçimde Ahmet Akbuğa, güven tazeledi. Oda binasında düzenlenen genel kurulda tek listeyle gidilen seçimde Akbuğa, 99 oyla yeniden başkanlığa seçildi.

Seçim öncesi divan kurulu oluşturuldu. Divan başkanlığına Mehmet Karakaya, başkan yardımcılığına Emin Özarı, üyeliklere Adnan Ünsal ve Tunay Aytan seçildi.

Yönetim Kurulu ise Şehabettin İnal, Bülent Kabayel, Saim Baltacıoğlu, Tuğrul Tuğlacı, Tunay Aytan, Mehmet Ali Kartal, Satılmış Gömeç, Hüseyin Karaoğlan, Sunay Şen, İbrahim Sarıl, Nafiz Türker, Önder Demirbaş, Hayri Keskin, Özkan Karaca, Mehmet Tumrul, Engin Şen, Şevket Er, Aydın Demir, Zekeriya Çimen ve Mustafa Varol'dan oluştu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gündem maddeleri okundu.

4.dönem başkanlığa seçilen Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, “Sayın Divan, Genel Kurul Toplantısını onurlandıran çok değerli misafirlerimiz,109 mahalleden demokratik bir seçim sonucu buraya gelen Değerli Delegeler, Ziraat Odası Başkanlarım ve Sayın Muhtarlarım, Kıymetli çalışma arkadaşlarım, Çok Değerli Basın mensupları

Konuşmama başlamadan önce şahsım ve Akhisar Ziraat Odası Yönetim Kurulu adına Genel Kurul Toplantımıza hoş geldiniz diyor, hepinizi enderin saygılarımla selamlıyorum.

Bugün burada yapılan Akhisar Ziraat Odası Genel Kurul Toplantısının ülkemize, milletimize, çiftçilerimize hayırlar getirmesini temenni ederim

Akhisar Ziraat Odamız en eski ve köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer almaktadır. Uzun bir tarihi geçmişe sahip olmanın yanında temsil ettiği kitle açısından da çok önemli ve güçlü bir kuruluşudur.

Odamıza kayıtlı üye sayısı 32994, aktif üye sayısı 23550’dir. 11 personel çalışmaktadır. Personeller içerisinde değişik bölümlerden Ziraat Mühendisi, Kimyager, Memur olarak çalışanlarımız bulunmaktadır.

Akhisar Ziraat Odası, Yönetim Kurulu ve Meclisi geçen sekiz yıllık faaliyet döneminde İlçemiz tarımının ve  çiftçilerimizin  karşılaştığı sorunların çözümü için mevcut imkanları kullanarak her türlü çabayı göstermiştir. Ancak, şunu çok açık olarak belirtmem gerekir ki: 26 Şubat 2011 tarihinde yapılan Genel Kurulda delegelerin büyük desteği ile göreve geldikten sonra geçen 12 yıllık bu dönem içinde odamız için büyük bir ‘‘değişim ve atılım dönemi’’ olmuştur.

Yine görev yapmış olduğumuz bu süre zarfında, bir taraftan odamızın daha güçlü hale gelmesi için çalışılmış, diğer taraftan çiftçilerimizin sorunlarını çözmek ve ilçemiz tarımını geliştirmek amacıyla çok önemli çalışmalar yapılmıştır.

Değerli Konuklar, Değerli Delegeler

1984 yılından itibaren 26 yıl boyunca hizmet verdiğim kuruma 26 Şubat 2011 tarihinde yapılan Genel Kuruldan bu yana Yönetim Kurulu Başkanı olarak bu görevi onurlu bir şekilde taşımaya devam ediyorum

Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin 16.02.2015 tarihli oturumunda ‘’İl Merkez Odası’’ olarak odamızın belirlenmesi nedeniyle Merkez Oda Başkanı görevimi ve Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyinde (UZZK) Birliğimizi temsilen görev yapmaktayım.

İl Başkanlığım süresince, İlçe başkanlarımız ile yapmış olduğumuz çalışmalarda biliyorsunuz Türkiye’de Üzüm üretiminin %85 - %90’ nı Manisa’da üretilmekte. Bakanlarımız ve Hükümet yetkililerimiz ile yapılan görüşmeler sonucunda üzümde müdahale alımı yaptırdık. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli döneminde zeytine prim verilmesi için elimizden gelen tüm çabayı göstererek, sonunda sofralık zeytine prim almayı başardık. Bakanın Akhisar ziyaretinde ısrarlı davetimiz üzerine odamıza gelmesi, buradaki taleplerimiz doğrultusunda daha sonrasında arayarak sofralık zeytine primi gündeme getirmesi üreticimizi memnun etmiştir. Şimdi de bu prim miktarının artması için çalışmaktayız, inşallah istediğimiz neticeyi de alacağız.

Yine UZZK (Ulusal Zeytin ve Zeytinyağ Konseyi) görev yapmış olduğum süre içerisinde daha önce UZZK tarafından yapılan zeytin ve zeytinyağrekolte tespit çalışmalarında Ziraat Odalarını temsilen hiç kimse bulunmuyordu. Benim yapmış olduğum girişimler neticesinde iki yıldır çalışmalarda Ziraat Odalarını temsilen bilirkişi ve teknik personel bulunmuş olup, İzmir ve Manisa bölgesinde Akhisar Ziraat Odasından iki Ziraat Mühendisi arkadaşımız görev yapmıştır.

İlçemizde yetiştirdiğimiz ve ilk sırada yer alan zeytindeki ve zeytinyağındaki belirsizliği aşmak, sıkıntıları,sorunları çözmek için Akhisar Ziraat Odası öncülüğünde Tarım Bakanlığı, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Zeytin Kooperatifi çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmektedir.

Tariş ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin bölgemizde daha fazla aktif olmasını sağlayarak, çiftçilerimizi halihazırda iyi bir şekilde işleyen bu sisteme dahil etmek istiyoruz. Bu konuda Tarım Kredi Kooperatifi tarafından, bölgemizdeki zeytin potansiyeline hitap edebilecek kapasitede bir zeytin-zeytinyağı işletmesinin Akhisar’da kurulmasını ve ürün alımlarını artırmalarını talep etmekteyiz. Çalışmalarımız ve taleplerimiz olumlu sonuçlar vermeye başladı, sonuca ulaşıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz

Kurum içinden gelmenin getirdiği avantajlarla 12 yıllık görev süremi başarılı bir şekilde geçirdiğime inanıyorum.

Burada bulunan birçok kişinin bildiği gibi görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışırken içten ve dıştan şahsım ve kurumum en ağır şekilde eleştirildi. İnsanlar gerçek olmayan konularla gündemde olmaya çalıştı. Ancak geldiğimiz noktada sayın delegelerimiz biliyor ki havanda su dövmekle, karalama politikasıyla bir yere varılamıyor.

Değerli Konuklar, Değerli Delegeler

Göreve yeniden gelirsek Akhisar tarımını, Akhisar’ın çiftçisini daha yükseklere taşımak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.

Sözlerime son verirken Akhisar Ziraat Odasının daha önce olduğu gibi bundan sonra da yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde dürüst ve şeffaf yönetimi ile çiftçilerimizin sesi olmaya devam edeceğimi belirtir, Genel Kurul Toplantısının Akhisarlı çiftçilerimize ve teşkilatımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diler, hepinize tekrar en derin saygılarımı sunar, beni dinlediğiniz için teşekkür ederim” dedi.





































YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız