Akhisar Belediyesi’nden Uğur Mumcu Söyleşisi

25 Ocak 2022 Saat: 09:54
Akhisar Belediyesi’nden Uğur Mumcu Söyleşisi
Akhisar Belediyesi, tiyatro ve sinema oyuncuları Levent Üzümcü ve Orhan Aydın’ın katılımıyla, Türkiye’de araştırmacı gazeteciliğin sembol ismi, korkusuz kalem Uğur Mumcu’nun katledilişinin 29. yıl döneminde söyleşi programı düz

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Akhisar Belediyesi’nden Uğur Mumcu Söyleşisi

Haber Merkezi

Akhisar Belediyesi, tiyatro ve sinema oyuncuları Levent Üzümcü ve Orhan Aydın’ın katılımıyla, Türkiye’de araştırmacı gazeteciliğin sembol ismi, korkusuz kalem Uğur Mumcu’nun katledilişinin 29. yıl döneminde söyleşi programı düzenledi.

Tiyatro, sinema oyuncusu ve siyasetçi Levent Üzümcü’nün moderatörlüğünü yaptığı söyleşi de tiyatrocu, oyuncu ve yazar Orhan Aydın ise Gazeteci, Yazar Uğur Mumcu ile yaşadığı anılarını anlattı. Uğur Mumcu’nun yazdıklarının hala günümüzde geçerli olduğuna dikkat çeken Levent Üzümcü, Uğur Mumcu ve fikirlerinin hala yaşadığını ve yaşamaya devam edeceğini ifade etti.

Çok duygulu bir gece yaşadıklarını ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Türkiye’nin çok daha güzel günleri göreceğine dair umudum her geçen gün artıyor. Burada, Uğur Mumcu ve fikirlerini konuştuğumuz bu akşam aramızda genç yüzler görüyorum. Gençlerimiz, halkımız okudukça, araştırdıkça, Uğur Mumcu gibi karanlıkları hep birlikte aydınlatabiliriz. Bu güzel geceyi yaşatan konuklarımız Levent Üzümcü ve Orhan Aydın’a çok teşekkür ediyorum. Araştırmacı gazeteciliğin ölümsüz ismi, cesur kalem Uğur Mumcu’nun bizlere miras bıraktığı fikir ve düşünceleri, hayatından anekdotları değerli konuklarımız çok güzel bir şekilde anlattılar. Doğru bildiği gerçekleri yazmaktan bir an olsun geri durmayan, korkusuz kalem, araştırmacı, gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’yu katledilişinin 29. yılında bir kez daha saygı ve özlemle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Geceye ayrıca CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Akhisar İlçe Başkanı Umut Çavuş, CHP Akhisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Celebci, CHP Akhisar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Kurban, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Söyleşinin ardından konuklar, Akhisar Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde bulunan fotoğraf sergisini gezdi.

























YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız