Akhisar Belediyesi Şerifoğlu Evi Kent Müzesi Açılacak

17 Mayıs 2023 Saat: 13:17
Akhisar Belediyesi Şerifoğlu Evi Kent Müzesi Açılacak
Mustafa Kuzucuk (Öğretmen-Araştırmacı), Necmi Mercan (Emekli Tarih Öğretmeni), Murat Gür (Araştırmacı –Kitapevi Sahibi), Nadir Güven (Araştırmacı-Emektli Akhisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü), Haldun Akyüz (Gazeteci-Em

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Akhisar Belediyesi Şerifoğlu Evi Kent Müzesi Açılacak

Akhisarhaberleri. com

6 Akhisar sevdalısı arkadaş, Mustafa Kuzucuk (Öğretmen-Araştırmacı), Necmi Mercan (Emekli Tarih Öğretmeni), Murat Gür (Araştırmacı –Kitapevi Sahibi), Nadir Güven (Araştırmacı-Emektli Akhisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü), Haldun Akyüz (Gazeteci-Emekli İşçi), bir araya gelerek Akhisar Kent Arşivi yapılması için Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya projelerini anlattılar. Konuya çok sıcak bakan başkan Dutlulu, “Her zaman yayınındayız. Birlikte hareket ederek size her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Sık sık bir araya gelerek Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Engin ile toplantılar yapıldı. Belediye başkanlığı da titizlikle konunun üzerinde durunca şehirde bir yer arayışı içine girildi. Akhisar’ın önemli ailelerinin yıllar önce ikamet ettiği “Şerifoğlu Evi” tarihi koruma altındaki ev ailenin varisleri ile görüşülerek, belediye tarafından restore edilerek  kullanılması için protokol yapılarak kiralandı. Belide başkanlığı  Restorasyon projesi için Focus Restorasyon firması ile anlaştı.

AKHİSAR BELEDİYESİ ŞERİFOĞLU EVİ KENT MÜZESİ’nin yapılacağı evi Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Engin, Belediye İmar Müdürü İnşaat Mühendisi Mehmet Çelik, İmar İşleri Mimarı  Nisan Hacet, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Celal Özdemir 6 kişilik guruptan  Necmi Mercan, Haldun Akyüz’ün de katılımı ile  Focus Restorasyon Sahibi Onur Yıldırım ve Gaye Öykü Besen ile gezip yerinde tespitler yapıldı. Ekip daha sonra Beledi Encümen salonunda tekrar bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundular. Başkan Yardımcısı Tuncay Engin ve İmar İşleri Müdürü Mehmet Çelik ve Nisan Hacet Restorasyon projesini yapan ekiple teknik açıdan değerlendirme yaptılar. Başkan Yardımcısı Tuncay Engin, “Arkadaşlar hazırladıkları projeyi Yüksek Anıtlar Kuruluna sunacaklar. Onay alındıktan sonra Belediye olarak restorasyon için ihaleye çıkacağız.” Dedi.

Konu hakkında görüşlerini açıklayan Belediye Başkanı  Besim Dutlulu,  “Yapacağımız hizmetlerin içinde bulunun Kent Arşivi ve Kent Müzesi için sağ olsun Akhisar Sevdalısı 6 arkadaşın öneri ile adımları attık. Öyle inanıyorum ki Kısa zamanda restorasyonunun bitirerek, halkımızın hizmetine sunmak  istiyoruz. Sevgili Akhisarlılardan  Kent Arşivine ve Kent Müzesine verecekleri tarihi kullanılmayan bir kenarda duran objeleri zimmet karşılığında belediyemize teslim etmelerini bekliyoruz. Her şey Akhisar ve Ülkemiz için” dedi.













YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız