AKHİSAR ÇEVRE DERNEĞİNDEN KUM OCAĞI AÇILMASINA TEPKİ

1 Aralık 2021 Saat: 08:17
AKHİSAR ÇEVRE DERNEĞİNDEN KUM OCAĞI AÇILMASINA TEPKİ
Gördes ormanlarını ve İzmir'in Manisa'nın içme sularını tehlikeye atacak asit üretim tesisine ve Sazoba Beyoba ovası'nda kum ocağı açıp orayı çöle çevirmek isteyen şirkete karşı hukuki süreç işliyor.

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

AKHİSAR ÇEVRE DERNEĞİNDEN KUM OCAĞI AÇILMASINA TEPKİ

Haber Merkezi

Gördes ormanlarını ve İzmir'in Manisa'nın içme sularını tehlikeye atacak asit üretim tesisine  ve Sazoba Beyoba ovası'nda kum ocağı açıp orayı çöle çevirmek isteyen şirkete karşı hukuki süreç işliyor.

Akhisar Çevre Derneği, Gördes çevre Derneği ve vatandaşların açtığı davaların bilirkişi keşifleri bugün yapıldı.

İlk keşif Sazoba'da saat 11.30 da başladı. İçinde bir Ziraat Yüksek Mühendisi, bir Çevre Mühendisi, bir Jeoloji Mühendisi, bir Arkeolog, bir Biyolog, bir Jeofizik Mühendisi olan keşif heyetini Sazoba'dan ve Beyoba'dan davacılar  keşif yerinde karşıladı.

Şiddetli yağmur altında bölge gezildi, incelemeler yapıldı. Bölge halkının avukatı Seçil Ege Değerli keşif heyetine ve hakime hanıma konu ile ilgili bilgilendirmede bulunup "bu şekilde doğaya çevreye ve bölge halkına zararlı girişimler için keşif yapılması hukukun buna mecbur bırakılmasının kendisi yanlıştır. Bu tür davalar mahkemelerde kabul görmemekte, reddedilmektedir. Bu yüzden bu keşif heyetinin bile buraya gelmesi israftır, zarardır, hukuku ve halkı gereksiz yere meşgul etmektir" dedi.

İkinci keşif saat 15:00  gibi, Gördes'teki Meta Nikel Kobalt şirketinin işletmeyi büyütmesine karşı açılan dava için yapıldı.

Buraya da Bir Ziraat Yüksek Mühendisi, bir Hidrojeolog, Bir Çevre mühendisi, bir Maden Mühendisi, bir Biyolog, bir Jeofizik Mühendisi bir Orman Mühendisinden oluşan bir heyet geldi.

Kalemoğlu Mahallesi, Gördes Akhisar ve diğer bölge yerleşim yerlerinden davacılar keşif sırasında orada bulundu.

Ancak şirket engelleme çabasına girip davacı ları içeri almamaya çalıştı.

Davacılar şirketin özel güvenlik çalışanlarıyla tartışa tartışa içeri girdiler.

Bu esnada mahkeme ve keşif heyeti davacılarla birlikte hareket edip onlarla birlikte içeri gireceklerine doğrudan idare binasına gidip oradakiler ile sohbete oturmuştu.

Tarafsızlığa gölge düşüren bu davranışa Avukatının Seçil Ege Değerli sert tepki göstererek, burada yapılanların usule uygun olmadığını bu keşifi kabul etmediklerini eğer kendisi mahkeme  hakimi olacaksa reddi hakim talebinde bulunacaklarını Hakime Hanım'ın yüzüne söyledi.

Usulen keşfe katılındı.

Davacılar içeri alınmak istenmemesine, daha sonra keşif bölgesine götürecek arabamız yok denmesine, davacıların kendi araçları ile gitmek istemesine hayır denmesine rağmen davacılar keşif bölgesi'ne gitti.

Bir hayli soğuk ve yağmurlu hava altında bilirkişi heyeti incelemelerde bulundu, davacılar da durumu takip etti.

Şimdi sıra mahkemelerde.

Akhisar Gördes Manisa ve İzmir halkı olarak mahkemelerden doğaya insana çevreye uygun bir karar çıkmasını bekliyoruz.

Ne Akselendi'den Kayalıoğlu'na kadar olan bölge çöle dönüşmeli, ne de Gördes ormanları ve bölgedeki su kaynakları asit zehirlenmesine maruz kalmalı.

Davamızın takipçisiyiz.



















YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız