Akhisar'a 10 Milyonluk Yatırım

9 Ekim 2017 Saat: 12:18
Akhisar'a 10 Milyonluk Yatırım
Akhisar'da, bitkisel yağ üreticisi Kurtuluş firması, 10 milyon liralık yatırımla pirina tesisi kurdu.

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Kale Motor

Akhisar'a 10 Milyonluk Yatırım

Haber Merkezi - MANİSA

Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde 45 bin metrekarelik parsel üzerine kurulan tesiste, 75 zeytinyağ fabrikasından yılda 120 bin ton pirina alınarak gübre, hayvan yemi, yağ ve yüksek kalorili yakacağa çevrileceği bildirildi. Türkiye'de sofralık zeytinin yüzde 70'inin üretildiği Akhisar ilçesi'nde kurulan tesis, bölgede istihdam yaratırken, zeytinin geri kalan posanın değerlendirilmesi nedeniyle doğanın korunmasına da katkı sağlayacak.
Kurtuluş Yağ Tarım Ürünleri, Hayvancılık Gıda, Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Kurtuluş, zeytinyağı fabrikalarında yağı alınan zeytinlerden geriye kalan pirinanın çok büyük tonajlara ulaşan atık madde olduğuna dikkat çekip, "Zeytin üreticilerinin çözüm için üzerinde çalıştığı en önemli konu budur. Akhisar ise bu sorunu yine Akhisarlı girişimciliğiyle çözdü" dedi.
Manisa'da 100'ün üzerindeki zeytinyağ fabrikasından 75'ine hizmet verdiklerini, ek yatırımlarla tamamını hizmet alanına alacaklarını vurgulayan Kurtuluş, "Zeytinyağ fabrikalarının çıkan atığı bertaraf etmesi ekonomik olarak kolay değil. Biz bu yatırıma sosyal sorumluluk olarak baktık. Bugün pirina yağı, kızartmalar için en iyi yağ durumunda. Pirinayı yakıt olarak kullanırsanız kilosunun 4 bin 200 kaloriye yakın enerjisi var. Hayvan yemi ve gübre olarak da kullanılıyor. Kurduğumuz bu tesis ile Akhisar zeytinin her tanesi katma değeri yüksek bir ürün haline geldi" dedi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız