Avukat Seçil Ege Değerli Beraat Etti, Manisa Çevre Platformu Salihli'de Ocak Ayı Toplantısını Yaptı

21 Ocak 2023 Saat: 14:11
Avukat Seçil Ege Değerli Beraat Etti, Manisa Çevre Platformu Salihli'de Ocak Ayı Toplantısını Yaptı
Avukat Seçil Ege Değerli Beraat Etti, Manisa Çevre Platformu Salihli'de Ocak Ayı Toplantısını Yaptı

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Avukat Seçil Ege Değerli Beraat Etti, Manisa Çevre Platformu  Salihli'de Ocak Ayı Toplantısını Yaptı

Haber Merkezi

Dün Salihli'de Çapaklı Mahallesi'nde kurulmak istenen biyogaz tesisine karşı direnen köylülerin avukatı Seçil Ege Değerli hakkında açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.

İki yıl önce köylülerin direnişine  destek amacıyla "köylüler tarafından çağrılması üzerine" olay yerine giden avukat Seçil Ege'nin tarla ortasına bıraktığı aracının, şirket araçlarının geçişini engellediği iddiasıyla dava açılmıştı. Yol olmayan bir yere bırakılan bir aracın yol engellemesi söz konusu olamayacağından, mahkeme beraatle sonuçlandı.

Salihli Çevre Derneğinin önceki Başkanı Avukat Seçil Ege değerliye destek için mahkemeye gelen Manisa bölgesindeki Çevre Dernekleri ve Çevre Gönüllüleri mahkemeden sonra Salihli ticaret odasında toplandı.

Manisa Çevre Platformu olarak bir süre önce bir araya gelen Dernekler  ve Çevre  Gönüllülerinin bu toplantısına Manisa, Salihli, Akhisar, Turgutlu Çevre Dernekleri; Kırkağaç, Saruhanlı, Ahmetli'den temsilciler; GEMA Vakfı başkanı Şener Kilimcioğlu ve Vakıf yetkilileri, EGEÇEP temsilcisi Erhan İçöz katıldı.

Kolaylaştırıcılığını Salihli Çevre Derneği Başkanı Hakkı Uysal'ın yaptığı toplantıda,

Turgutlu'da kurulmak istenen kurşun fabrikası, Gölmarmara Gölünün TİGEM'e devrine karşı açılan dava, Gediz nehri'nin kirliliği ve buna karşı neler yapılabileceği, Gördes yakınlarında kurulmak istenen sülfürik asit üretim tesisine karşı açılan dava, Manisa bölgesinde açılmak istenen jeotermal tesislerine karşı açılacak dava, Ahmetli Saruhanlı ve kırkağaç'taki çevre sorunları konuşuldu.

Su kaynaklarının hızlı bir şekilde kirletilmesi ve giderek belirginleşen kuraklık, bölgede çevre sorunlarının üst başlığı olarak belirlendi.

Bu sorunun çözümüne bütün Manisa bölgesi merkez, ilçeler ve kırsal bölgeleri ortak edebilmek için neler yapılabileceğine yönelik çözüm önerileri konuşuldu.

Konuya ilişkin sivil toplum örgütleri, ilgili devlet kurumları, yerel yönetim temsilcileri ve bilim insanlarının dahil edilmesiyle geniş katılımlı bir sempozyumun düzenlenmesi konuşuldu. Ve bu, bu konuda atılacak diğer bazı adımlardan sonraya bırakıldı.

Manisa Halkı, Manisa'daki Doğal Yaşam, Manisa'daki çevre sorunları için büyük kazanım olan bu platform, bir sonraki buluşma gününün belirlenmesi ile sona erdi.













YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız