Çağlak Festivali Sergileri Açıldı

9 Mayıs 2018 Saat: 12:46
Çağlak Festivali Sergileri Açıldı
559.Çağlak Festivali etkinlikleri kapsamında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün destekleri ile yürütülen Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesinde eğitim veren Çini, Nakış, Takı, Ahşap Boyama, Ahşap Oyuncak ve Keçe Atölyeleri sergisi a

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Köroğlu AVM

Çağlak Festivali Sergileri Açıldı

Metronom Haber Ajansı – MHA

559 Çağlak Festivali etkinlikleri kapsamında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün destekleri ile yürütülen Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesinde eğitim veren Çini, Nakış, Takı, Ahşap Boyama, Ahşap Oyuncak ve Keçe Atölyeleri sergisi açıldı.

Akhisar Ticaret Borsası’nın Vakıflar Genel Müdürlüğünün destekleri ile restore edilen Dombaycıoğlu Han’ında açılan sergilere büyük ilgi vardı. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu, Sanat Atölyeleri Sorumlusu Umut Ak, Bosna Hersek’in Travnik kentinden gelen heyet ve bir çok sanatseverin katılımı ile sergi açılışları yapıldı.

İlk olarak sergi açılışları öncesi Sanat Atölyeleri eğitmenleri adına söz alan Şehriban Hatip, böyle bir sanatsal etkinliği ve ortamı özellikle kadınlara sunan ve sanata değer veren Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya teşekkür etti. Ardından söz alan Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Sanat atölyelerimizdeki kursiyerlerin eserleri bugün burada sergileniyor. Biz belediyede de sanat atölyelerimizin yapmış olduğu kursları defalarca açtık ve oralarda da defalarca buralara ilişkin sözlerimizi söyledik. Akhisar’ımız için çok değerli bir iş yapıyoruz hep birlikte. Diğer inşaat çalışmalarımızdan bana göre hem ayrı hem de çok daha değerlidir.

Akhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzle birlikte onların da kurslarının açılışlarını yaptık. 500’ü aşkın kurs ve bu yıl 12 bin 500 kursiyerin kurslarda eğitim gördüğünü öğrendik. Bu istatistik açıkçası Akhisar ölçeğinde müthiş bir rakam ve bu Akhisar’ı sakinleştiren Akhisar’ımızın daha zengin hale gelmesini sağlayan önemli bir etkinlik. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 

Bu faaliyetlerle kadim şehir Akhisar’ımıza sahip çıkıyoruz. Bu şehirde, bir şehir ritmi içerisinde bir coşku ve ahenkle bu kentte yaşamanın keyfini hep birlikte çıkartıyoruz. Burada bütün Akhisarlıların önemli katkıları var. Herkes bir bütünün parçası olarak bu şehre hizmet ve emek sarfediyorlar, bu anlamda çok değerli bu. 5 bin yıllık kadim bir şehre yakışır, onun hakkını veriyoruz. 559 yıldır festivali yapabilmek her şehre nasip olmuyor. Bu da bize nasip, dolayısıyla buradaki talepler arz ve talep dengesi içerisinde dönüşüyor. Bu aynı zamanda Akhisar’ın sanata verdiği değeri de gösteriyor. Ayrıca bu güzel mekanı inşaa eden, biliyorsunuz Dombaycıoğlu hanımızı Akhisar Ticaret Borsamız inşaa etti ve onun da başkanına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Başkan Yardımcısı Ömer İşçi tek tek tüm sergileri ziyaret ederek bilgi aldı.












































































YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız