CHP Akhisar İlçe Teşkilatı Uğur Mumcu'yu Andı

24 Ocak 2023 Saat: 14:34
CHP Akhisar İlçe Teşkilatı Uğur Mumcu'yu Andı
Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe teşkilatı, 24 Ocak Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümünün 30.yılında Parti Lokalinde basın açıklaması yaparak andı.

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

CHP Akhisar İlçe Teşkilatı Uğur Mumcu'yu Andı

Metronom Haber Ajansı MHA

Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe teşkilatı, 24 Ocak Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümünün 30.yılında Parti Lokalinde basın açıklaması yaparak andı. CHP İlçe başkanı, yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları, Akhisar Gençlik Kolları, Belediye Meclis Üyeleri ve partili üyelerin katıldığı basın açıklamasını CHP Akhisar İlçe Başkanı Umut Çavuş okudu.

CHP Akhisar İlçe Başkanı Umut Çavuş yaptığı basın açıklamasında, “Katledilişinin 30. yılında Uğur Mumcu’yu bir kez daha hasretle anıyoruz.

Uğur Mumcu ülkemizin bugün içinde bulunduğu durumu yıllar öncesinden görmüş, “cemaat” yapılanmasının üstüne gitmiş, araştırmacı gazeteci ve aydın kimliğiyle siyasetçileri ve halkı uyarmıştır.

Uğur Mumcu devlet içindeki çeteleri, devletin tüm kurumlarına sızan tarikatları, kamunun kaynaklarını tüketen yolsuzlukları yıllar önce karşımıza ilk çıkaranlar arasındaydı. Bugün onun işaret ettiği tehlikeler birer birer karşımıza dikildi. Onun katledilişi, saptamalarında ve düşüncelerinde, gerçeğe ne kadar yaklaştığının en açık kanıtıydı.

Ülkemizde onlarca gazeteci ve yazar siyasi cinayetler sonucu öldürüldü. 1909’da öldürülen Hasan Fehmi Bey, bir yıl sonra Ahmet Samim ve sonraları Sebahattin Ali, Abdi İpekçi, İlhan Erdost, Musa Anter, Turan Dursun, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Metin Göktepe, Hrant Dink ve Uğur Mumcu bunlar arasında ilk akla gelenler. Gazeteciler gerçeklere yaklaştıkça, gerçekleri halka ulaştırdıkça ya katledildiler ya hapsedildiler.

24 Ocak 1993’ten bu yana ne yazık ki Uğur Mumcu’nun katledilmesi de diğer benzerleri gibi bütün bağlantılarıyla aydınlatılamadı.

Cinayetten sonra yaşanan bir olayı hatırlatmak istiyoruz: 1993 yılının yaz aylarında Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar, Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu’yu ziyaret eder. Mumcu’nun avukatı M. Emin Değer’in de bulunduğu konuşma sırasında, Güldal Mumcu’nun ‘Bu olayların ortaya çıkmasını engelleyen bir duvar oluşuyor…’ demesi üzerine Mehmet Ağar  ‘Evet, soruşturmayı engelleyen bir duvar var…’ der. Güldal Mumcu da  ‘Bir tuğla çekin o zaman, gerçekler ortaya çıksın…’ dediğinde  ‘Bir tuğla çekersem, duvar yıkılır…’ yanıtını alır.

O gün çekilemeyen o tuğlayı cumhuriyetin 100. Yılında halkın iktidarında, hep birlikte çekeceğiz. 

Her ne pahasına olursa bu gerici faşist odaklardan hesap soracağız.

Dün olduğu gibi bugün de onurlu duruşuyla gerçeklerin peşinde koşan, halkın haber alma hakkı için görevlerini yerine getirmeye çalışan gazeteciler baskı görüyor, tutuklanıyor. Bugün de karanlıkta yolumuzu aydınlatanların ışıklarını birer birer söndürmeye çalışıyorlar.

Ama Uğur Mumcu’yu uğurlayan milyonlar ve gerçekleri halka ulaştırmaya çalışan gazeteciler yok edilemiyor, yok edilmeye çalışıldıkça çoğalıyor. Ülkemizin üzerindeki karanlık ablukaya karşı hayır diyenler gücünü Mumcu gibi yürekli insanlardan alıyor.

Başta katledilişinin 30. Yılında Uğur Mumcu olmak üzere;

Yazdıklarıyla halkını aydınlatan, karanlıkların üzerine yürümekten çekinmeyen Anadolu aydınlanma hareketinin baş eğmeyen neferlerini, canı pahasına fikirlerini söylemekten geri kalmayanları, şartlar ne olursa olsun cumhuriyetin temel ilkelerinden taviz vermeyenleri saygıyla ve özlemle anıyoruz” dedi.

Basın açıklamasına ayrıca Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve CHP Manisa İl Başkanı İsmail Çalışkan da katıldı.


















YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız