CHP’den Yurt’ta Barış Dünya’da Barış Açıklaması

1 Eylül 2016 Saat: 15:05
CHP’den Yurt’ta Barış Dünya’da Barış Açıklaması
CHP’den Yurt’ta Barış Dünya’da Barış Açıklaması

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Akhisar Soydemir Yol Yardım ve Araç Kurtarma

CHP’den Yurt’ta Barış Dünya’da Barış Açıklaması

Akhisar Metronom Haber Merkezi – MHA

Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Teşkilatı’nda Kadın Kolları ve İlçe Yönetimi “Yurt’ta Barış, Dünya’da Barış” açıklaması yaptı. Basın Açıklaması metnini Kadın Kolları yönetim kurulu üyesi Fatma Öztürk okudu.

Açıklamanın Tam Metni Aşağıdadır;

Dünya tarihinin en kanlı savaşıdır. 1Eylül 1939 tarihinde, Nazi Alman ordular Polonya’ya saldırarak 20. yüz yılın en kanlı savaşını başlatmıştr. 72 milyon insan ölmüş, tarihin en kanlı, en büyük Soykırımı yaşanmıştır. Milyonlarca insanın ölümüne neden olan bu savaştan sonra bir daha savaşlar olmasın diye 1Eylü günü Dünya Barış Günü ilan edilmiştir.

Barış huzurdur, paylaşmaktır, sevgidir.

Barış en büyük zenginliktir.

Barış insanların ırklarına, dillerine, mezheplerine bakmaksızın kardeşçei bir arada yamalarının adıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar dün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün seslendiği gibi bu günde Türkiye’ye ve tüm Dünya’ya sesleniyoruz;

YURTTA BARIŞ, DÜNYA’DA BARIŞ

Dünya’yı güzellik kurtaracak. Bir insanı sevmekle başlayacak her şey… Biz hiçbir ananın, hiçbir çocuğun göz yaşı dökmediği bir Dünya’ya inandık. Bir araya geldikçe güçleneceğimize, çoğalacağımıza inandık. Derdimizi, acımızı, sevincimizi paylaşmaya inandık. Helal ekmek kurulan sofralara, sevgiye yürekle paylaşamaya inandık.

Savaş kadınlar için acıdır, yakandır, kavurandır. Biz kadınlar evlat acısı, kardeş acısı, eş acısı İNSAN ACISI yaşamak istemiyoruz. Savaşlar göçtür, yoksulluktur, şiddettir. Bizler evlerimizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Savaş çocuklarımız için korkudur, çaresizliktir, yok oluştur, evlerinde oynayan, uyuyan çocukları öldüren bombalar hem çocuklarımızı hem biz anaların yüreklerini parçalar. Krezus ‘’barışta oğullar babalarını, savaşta babalar oğullarını kaybeder’’ demiştir.

Savaş yaşamında doğanında Dünya’nın da dengesini bozar. Geldiğimiz süreçte ülkemizde ve Orta Doğu’da barışa her zamankinden çok ihtiyacımız var.

Biz Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar;

Ölümün değil yaşamın tarafındayız..

Savaşa karşı Barış’ı, baskı şiddet ve zor karşı özgürlükleri ve demokrasiyi, yolsuzluğa, hırsızlığa, sömürgeye karşı adaletli ve eşitliği savunuyoruz. Dünya barışını tehdit eden her türlü terörü lanetliyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkıyoruz.

Bu yüzden savaşın, ölümlerin bizi birbirimizden daha uzağa savurmaması için

HEMEN ŞİMDİ BARIŞ..

EBEDİYEN BARIŞ.. diyoruz.

1 Eylül BARIŞ GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN, YURTTA VE DÜNYA’DA kalıcı barışa vesile olsun

CHP Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi

Fatma ÖZTÜRK

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız