Çiftçiler Dikkat! ÇKS Başvurusu İçin Son Gün 30 Haziran

24 Haziran 2022 Saat: 17:45
Çiftçiler Dikkat! ÇKS Başvurusu İçin Son Gün 30 Haziran
2022 üretim yılına ait Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurusu yapma süresi 30 Haziran 2022, Perşembe günü mesai bitiminde sona erecek.

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Çiftçiler Dikkat! ÇKS Başvurusu İçin Son Gün 30 Haziran

Haber Merkezi - MHA

2022 üretim yılına ait Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurusu yapma süresi 30 Haziran 2022, Perşembe günü mesai bitiminde sona erecek.

ÇKS Yönetmeliği gereğince; Tarım ve Orman Bakanlığı il/ilçe müdürlükleri tarafından 01 Eylül 2021 tarihinde alınmaya başlanan 2022 bitkisel üretim yılına ait ÇKS başvuruları, 30 Haziran 2022 Perşembe günü mesai bitiminde sona erecek.

Bitkisel üretim yapan çiftçilerin ve işletmelerin, mazot ve gübre desteği, küçük aile işletmesi desteği, katı organik-organomineral gübre desteği, ürün (dane mısır, kütlü pamuk, hububat-baklagil, dane zeytin, zeytinyağı) fark ödemesi desteği, sertifikalı fidan/fide ve tohum desteği, iyi tarım uygulamaları desteği, organik tarım desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, yem bitkileri üretimi desteği gibi tarımsal destekleme ödemelerinden faydalanabilmeleri için, ilgili üretim yılına ait ÇKS başvurusunu yapmış olmaları gerekiyor. Bunun yanında, Tarım Sigortası (TARSİM) işlemleri ve Kırsal Kalkınma Desteklemeleri gibi birçok tarımsal destekleme de ÇKS kayıtları esas alınmak suretiyle yapılıyor.

2022 yılına ait bitkisel üretimleri için ÇKS kaydını yaptırmayan üreticiler, ÇKS’ye kayıtlı olma zorunluluğu bulunan tarımsal desteklemelerden faydalanamayacaklar. Bu nedenle, olası bir mağduriyet yaşanmaması için bitkisel üretim yapan gerçek/tüzel kişilerin 30 Haziran 2022 Perşembe günü mesai bitimine kadar ÇKS başvurusu yapmaları gerekiyor.

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS): tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik olarak çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması, güncellenmesi ve geliştirilmesi ile bağlı sistemlere yönelik tarımsal destekleme programlarının denetlenebilir, izlenebilir, raporlanabilir bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla 27/5/2014 tarihli ve 29012 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen tarımsal veri tabanıdır.

ÇKS Başvurusu Nereye Yapılacak?

Çiftçiler ve işletmeler 2022 yılına ait ÇKS Başvuru Formunu, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne giderek veya Akhisar Ziraat Odası hizmet binası giriş katındaki İlçe Tarım ve orman müdürlüğü, ÇKS İrtibat Bürosundan teslim alabilir ve işlemleri tamamladıktan sonra aynı yere teslim edebilirler.




YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız