Derbinin Kazananı Büyükşehir Oldu

3 Aralık 2021 Saat: 22:17
Derbinin Kazananı Büyükşehir Oldu
TBL'deki Manisa derbisi nefesleri keserken kazanan taraf uzatmanın ardından 86-85 skoruyla Manisa BBSK oldu.

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Derbinin Kazananı Büyükşehir Oldu

Haber Merkezi

TBL'deki Manisa derbisi nefesleri keserken kazanan taraf uzatmanın ardından 86-85 skoruyla Manisa BBSK oldu. Yeni koçuyla sahaya çıkan Akhisar yine son toplarda maçı kaybederken. Manisa Büyükşehir Belediyesinde yabancı oyuncuların zaman zaman maçtan kopması dikkat çekti. Özellikle uzun yabancısı pek katkı veremeyen Manisa geniş yerli rotasyonu sayesinde bu durumdan pek etkilenmedi. Akhisar tarafında ise Bracey çok büyük bir skor potansiyeline sahip olduğunu gösterirken zaman zaman durdurulamadı.

Öne çıkanlar...

Akhisar Belediyesi: Eren Ocaktürk 14 sayı (2/3 üçlük), 3 ribaund, 2 asist, Hamit Sezaver 22 sayı (4/7 üçlük), 4 ribaund, 1 asist, Alonzo Coleman 11 sayı, 9 ribaund, 6 asist, Daquan Bracey 25 sayı (0/8 üçlük), 4 ribaund, 4 asist 

Manisa BŞB: Akın Kandemir 26 sayı (4/6 üçlük), 3 ribaund, 5 asist, Diante Watkins 21 sayı (4/12 üçlük), 2 ribaund, 6 asist, Andre Williamson 16 sayı, 10 ribaund, 1 asist

Maça iyi başlayan taraf ilk galibiyetini arayan Akhisar oldu. Özellikle rakibin çok sayıda top kaybını değerlendiren Akhisar skor ve oyun üstünlüğünü eline aldı. Dış atışlarda iki takımın da başarılı olamaması skoru düşük tuttu. Yine de ilk çeyreği Akhisar Belediye 20-14 üstün kapattı.

İkinci çeyrekte Akın Kandemir şovu izledik. Tam 13 sayı bulduğu çeyrekte takımını tek başına oyunda tutan skorer guard Manisa'nın geri dönüşünü sağladı. Dış atışlardaki ekstra isabetler ile skorunu yukarı çeken Manisa'ya ev sahibi ekip de katılınca hücumda çok daha iyi bir çeyrek izledik. Devre arasında 41-36 Akhisar önde girdi.

Üçüncü çeyreğe çok iyi başlayan ev sahibi ekip farkı ilk 5 dakikanın ardından çift hanelere çıkardı. Hücumda çok zorlanan Manisa aradığı dış atışları bir türlü bulamayınca skorda tıkandı. Çeyrek sonuna doğru biraz daha top dolaştıran Manisa'da sorumluluk alan oyuncu Watkins oldu. Çeyrek sonunu muhteşem oynayan Amerikalı guard bir anda bütün rüzgarı değiştirdi. Son çeyreğe de 56-55 Manisa önde girdi.

Son çeyreğe ilk üç dakikada gelen 7-0'lık Akhisar serisiyle başlandı. Manisa mola alarak oyuna geri dönmeyi başardı. Potaya yakın atışlar bulan ve isabete çeviren Manisa tekrar skor üstünlüğünü eline aldı. Akhisar ise pes etmeyerek yine skora ortak oldu. Bracey'nin turnikesiyle fark 2.17 kala 2 sayıya indi. Kötü hücum eden Manisa karşısında Bracey'nin üst üste 3 sayısı gelince Akhisar öne geçti. Maçın sonunda iki taraf da bir türlü isabet bulamayınca karşılaşma 74-74 uzatmaya gitti.

Uzatmaların başında Manisa Büyükşehir Belediyesi koçu Ceyhun Cabadak ikinci teknik faulünü alarak oyun dışı kaldı. Yine de Manisa koçunun kaybının ardından daha iyi gözüktü. Karşılıklı düelloya dönüşen uzatma devresinde iki takım da kısa yabancılarıyla etkili oldu. Maç topu iki tarafa da gidip gelirken şans topu ile Manisa yakın bir atış buldu ve 86-85 skoru galibiyeti Manisa'ya getirdi.






















































YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız