Doğankaya’daki Tarım Alanları Zarar Gördü

21 Haziran 2022 Saat: 12:53
Doğankaya’daki Tarım Alanları Zarar Gördü
Dün akşam saatlerinde İlçemize bağlı Doğankaya Mahallesi’nde etkili olan dolu ve kuvvetli sağanak yağıştan bazı tarım alanları zarar gördü.

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Doğankaya’daki Tarım Alanları Zarar Gördü

Haber Merkezi 

Dün akşam saatlerinde İlçemize bağlı Doğankaya Mahallesi’nde etkili olan dolu ve kuvvetli sağanak yağıştan bazı tarım alanları zarar gördü.

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, beraberindeki teknik personel ile birlikte tarım alanlarındaki zararın boyutları hakkında bugün sabah saatlerinde incelemelerde bulundu.

20 Haziran Pazartesi saat 16.00 sıralarında İlçemize bağlı Doğankaya Mahallesinde etkili olan dolu ve kuvvetli sağanak yağış nedeniyle Muhtarımız Fatih Demirel tarafından tarım alanlarında zarar meydana geldiğinin ihbar edilmesi üzerine, tarım alanlarında zararın boyutları hakkında incelemelerde bulunmak üzere oluşturdukları teknik ekipler ile birlikte sabah saatlerinden itibaren zarar tespit çalışmalarına başladıklarını belirten İlçe Tarım Müdürü Ahmet Kılıç; “Çiftçilerimizin mağdur olmaması amacıyla Doğankaya Mahallemizde zarar tespit çalışmalarımızı yaptık. Teknik ekiplerimiz tütün dikili arazilerde 5 üreticiye ait yaklaşık 80 dekar alanda tahminen %40-60 oranında, 7 üzüm üreticisine ait yaklaşık 35 dekar alanda tahminen % 50-70 oranında, 5 ceviz üreticisine ait yaklaşık 20 dekar alanda tahminen % 45-55 oranında ve 5 zeytin üreticisine ait muhtelif yerlerdeki arazilerde tahminen %40-45 oranında zarar meydana geldiğini tespit ederek kayıt altına aldılar. Genellikle bitkilerin meyvelerinde yaralanmalar, dökülmeler; yeşil akşamlarda ise yaprak yırtılmaları ve sürgünlerde kırılmalar şeklinde zarara rastlandı” ifadeleriyle durumu açıkladı.

Her yıl muhtelif zamanlarda yaşanan dolu yağışı ve zirai don gibi tabii afetlerden kaçınmanın mümkün olmadığını, ancak tedbir almanın mümkün olduğunu belirten Müdür Kılıç, “Tarım Sigortası yaptırarak ürünlerimizi güvence altına alabiliriz. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bizler çiftçilerimizin yaralarını sarmak adına vazifemiz olan çalışmaları gerçekleştirdik. Zarar gören çitçilerimize ve üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.























YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız