Makatsız Doğan Bebek Mavi Hospital’de Tedavi Edildi

4 Ekim 2022 Saat: 12:17
Makatsız Doğan Bebek Mavi Hospital’de Tedavi Edildi
Makatsız Doğan Bebek Mavi Hospital’de Tedavi Edildi.

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Makatsız Doğan Bebek Mavi Hospital’de Tedavi Edildi

Haber Merkezi 

4000 canlı doğumda bir görülen nadir bir rahatsızlık olan malformasyon, Akhisar Mavi Hospital Çocuk Cerrahı Op.Dr.Şule Uz tarafından başarıyla tedavi edildi.

Akhisar’ın tek çocuk cerrahı Op.Dr.Şule Uz, başarılı operasyonlarına tüm hızıyla devam ediyor. Yenidoğan bebek, titiz bir operasyon sonrasında sağlığına kavuştu.

Anorektal bozukluklar (malformasyonlar) hem kız hem erkek bebeklerde görülebilen kalın bağırsak(kolon) rektum anüs idrar yolları ve genital bölgeyi etkileyen bir durumdur. Yaklaşık 4000 canlı doğumda bir görülür. Malformasyon etkilenen yapılara ve sistemlere göre gruplandırılır. Geniş bir hastalık yelpazesi olduğu için hastanın durumuna göre tedavi planlanır.

Operasyon sonrasında, başarılı cerrah Op .Dr.Şule Uz şöyle konuştu: “1500 gr ileri düzeyde gelişme geriliği olan prematür yenidoğan hastamız anüsü kapalı olarak doğdu. Malformasyonun tipini belirlemek amaçlı gerekli tetkikler yapıldıktan sonra yüksek tip üretral fistüllü anal atrezi (anüsün yokluğu ve dışkının idrardan gelmesi durumu) tanısını koyduk. Anestezi ameliyathane ekibimizle birlikte 1500 gramlık bebek için uygun koşullar sağlandıktan sonra planlanan aşamalı ameliyatlardan ilkini başarıyla gerçekleştirdik. Şuanda yenidoğan yoğun bakımda takibi devam eden bebeğimiz besleniyor ve sağlık durumu gayet iyi.”

Mavi Hospital Çocuk Cerrahi polikliniği, anne baba yanında narkozsuz lokal sünnet, anestezili ve çekimi, kabızlık, anal fissür, karın ağrısı, labial füzyon ve tüm yenidoğan rahatsızlıklarında küçük hastalara ve ailelere destek olmaya devam ediyor.



YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız