Mavi Hospıtal’den Fibromiyalji Semineri

1 Ağustos 2022 Saat: 14:16
Mavi Hospıtal’den Fibromiyalji Semineri
Mavi Hospital, sosyal medya hesaplarından Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm.Dr. Neşe Merve Karataş ve Diyetisyen Nil Kanat’ın sunumuyla gerçekleştireceği semineri duyurdu.

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Mavi Hospıtal’den Fibromiyalji Semineri

Haber Merkezi

“Yaşam için sağlık” ilkesiyle Akhisar’da çalışmalarını sürdüren Mavi Hospital, sosyal medya hesaplarından Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm.Dr. Neşe Merve Karataş ve Diyetisyen Nil Kanat’ın sunumuyla gerçekleştireceği semineri duyurdu.

4 Ağustos 2022 Perşembe Günü Akhisar Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek seminerin bilgilendirmesi, hastanenin sosyal medyadan düzenlediği soru cevap etkinliğinde yapıldı.

“Hayalet hastalık” olarak da adlandırılan fibromiyaljinin, fibromiyalji ile gelen ağrıların işleneceği seminerde, Uzm. Dr. Neşe Merve Karataş eşliğinde interaktif nefes pratikleri ve vagal stimülasyon teknikleri de gerçekleştirilecek.

Fibromiyalji Nedir?

Fibromiyalji, genel kas ağrıları ve vücuttaki belirli noktalarda kronik ağrı ile karakterize bir yumuşak doku romatizmasıdır. Hastalığa yorgunluk, uykusuzluk, depresyon gibi çeşitli fiziksel ve psikolojik belirtiler de eşlik eder. Toplumun yaklaşık %3'ünde görülen fibromiyalji sendromuna kadınlarda daha sık rastlanır.

Fibromiyalji tanısı, en az 3 aydır yaygın vücut ağrısı bulunan ve yorgunluk, uyku bozukluğu, kognitif değişiklikler, duygudurum bozukluğu gibi semptomları da olabilen kişilerde, bu semptomları tam olarak açıklayacak başka bir hastalığın bulunamadığı durumlarda konulmalıdır.




YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız