MHP Milletvekili Adayı Ali Uçak, Akhisar’da pazarcı esnaf ile buluştu

28 Nisan 2023 Saat: 18:19
MHP Milletvekili Adayı Ali Uçak, Akhisar’da pazarcı esnaf ile buluştu
Milliyetçi Hareket Partisi Manisa 2.sıra Milletvekili Adayı Ali Uçak, Akhisar’da Pazarcılar ve Manavcılar Odası Başkanı Mustafa Güral’ın davetlisi olarak Cuma pazarı esnafı ile buluştu.

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

MHP Milletvekili Adayı Ali Uçak, Akhisar’da pazarcı esnaf ile buluştu

Metronom Haber Ajansı - MHA

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa 2.sıra Milletvekili Adayı Ali Uçak, Akhisar’da Pazarcılar ve Manavcılar Odası Başkanı Mustafa Güral’ın davetlisi olarak Cuma pazarı esnafı ile buluştu.

Cuma Pazar esnafını tek tek gezerek sohbet eden MHP Manisa Milletvekili Adayı Ali Uçak, pazarcı esnafına hayırlı işler diledi. İlk olarak söz alan Akhisar Pazarcılar ve Manavcılar Odası Başkanı Mustafa Güral, Milletvekili Adayı Ali Uçak’ın pazarcı esnafından geldiğini Türkiye ve Dünyaya damga vurduğunu dile getirerek, “Çalışmalarımızda Genel Başkanımız Ali Karaca’nın önderliğinde KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesini başardık. Türkiye geneli 330 bin pazarcı esnafımızın 13 Büyükşehir’de faaliyet gösteren 80 bin pazarcı esnaflarımızın da mağduriyeti olan gerçek usulden basit usule geçirilmesi sağlanmıştır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan Bursa mitinginde bu müjdeyi bize vermişti. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazartesi diğer bir konu olan Bursa mitinginde şoför ve taksici esnafımıza ÖTV’yi kaldırdığını ilan etti. Değerli pazarcı esnaflarımız biz de akabinde Pazarcılar Federasyonu olarak pazarcı esnaflarımızın araçlarında kullanmış olduğu kamyon ve kamyonetlerdeki ÖTV’nin kaldırılması hususundaki çalışmaları Genel Başkanımız sayın Ali Karaca şuan yürütüyor. Türkiye genelindeki pazarcı esnaflarımızın en büyük sorunu olan belediyeler ile yaşadığımız sıkıntılar ile ilgili en büyük 5952 sayılı kanunda 7 ila 11.maddenin sözünü aldık. Ancak biz bu sözü 3 sefer aldık. Maalesef gerçekleşmedi, biraz önce dediğim gibi pazarcı esnafının içinden gelen Ali Uçak başkanımızı meclisimize gönderebilirsek bu konunun da hallolabileceğini düşünüyorum, kendisine kefilim ve kendisini de çok uzun zamandır tanıyorum” dedi.

Daha sonra pazarcı esnafına seslenen MHP Manisa Milletvekili Adayı Ali Uçak, “Bizler de pazarcı esnafının içinden gelmekteyiz. Öncelikle sayın başkanımız Mustafa Güral’a çok teşekkür ediyorum, böyle güzel bir organizasyonla bizleri sizlerle buluşturduğu için kendisine çok teşekkür ediyorum. Pazarcılıktan gelme ve halen Pazar tezgahları olan bir kardeşiniz Ali Uçak’ım. Pazarcı rahmetli Hacı Musa Uçak oğlu olmaktan onu ve gurur duyan bir kardeşinizim. Pazarcılığın ne olduğunu, pazarcılığın sorunlarını, odalarımızın sorunlarını ne olduğunu çok iyi bilen bir kardeşinizim. Pazarcılıkta verilen mücadelenin kazanılan paranın ne kadar anamızın ak sütü gibi helal olduğunu en iyi bilenlerden bir kardeşinizim. Gece gündüz demeden saat fark etmeden hiçbir şey ayırmadan sizlerin sorunları ile sizlerle beraber o sorunun son noktasında çözüme ulaşasıya kadar uğraşacağıma hepinizin huzurunda söz veriyorum” dedi.

MHP Manisa Milletvekili Adayı Ali Uçak’a, MHP Akhisar İlçe Başkanı Ahmet Namal, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer de eşlik etti.

 






































YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız