Traktör Altında Can Verdi

21 Eylül 2022 Saat: 09:48
Traktör Altında Can Verdi
Traktörünün altından cansız bedeni çıkartılan genç çiftçi kullandığı traktörünün emniyet barını takmış olsa idi şimdi hayatta olacaktı.

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Traktör Altında Can Verdi

Haber Merkezi - MHA

Traktörünün altından cansız bedeni çıkartılan genç çiftçi kullandığı traktörünün emniyet barını takmış olsa idi şimdi hayatta olacaktı. Saruhanlı ilçesi Halitpaşa mahallesinde geçimini zeytincilik yaparak sağlayan genç çiftçi Mustafa Arapoğlu,kullandığı traktörü ile tarlasına giderken direksiyon hakimiyetini kaybettiği traktörünün altında can verdi… Büyükbelen halkını yasa boğan feci kaza Gölmarmara-Büyükbelen arasında mezarlık mevkiinde meydana geldi. Öğleden sonra meydana gelen kazada 33 yaşındaki zeytin üreticisi Mustafa Arapoğlu, 47 F 7772 plakalı traktörüne binerek Büyükbelen ile Gölmarmara arasındaki zeytinliğine doğru yola çıktı.

Mustafa Arapoğlu, traktörü ile mezarlık mevkiindeki viraja geldiğinde aniden direksiyon hakimiyetini kaybederek devrildi.Yoldan geçen vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Saruhanlı ilçesinde bulunan itfaiye ekibi ile 112 sağlık ekibi yönlendirildi. Olay yerine gelen itfaiye birimleri traktörün altında kalan Mustafa Arapoğlu’nun bulunduğu yerden çıkartmayı başardı.

Sağlık ekipleri ise Arapoğlu’nun genel muayenesi sonrasında nabzının atmadığı ve yaşamını yitirdiğini belirledi. Saruhanlı İlçe Jandarma birimleri olayla ilgili soruşturma başlatırken olay hakkında İlçe Cumhuriyet Savcısına bilgi verildi. Cumhuriyet Savcılığı ise gerekli olay yeri fotoğraflarının çekilmesinin ardından yaşamını yitiren kişinin Saruhanlı ilçe morguna kaldırılması talimatını verdi. Emniyet bariyerini takmadığı için yaşamını kaybeden Mustafa Arapoğlu’nun başına gelenleri görmelerine rağmen emniyet bariyersiz traktörleri ile olay yerinden geçen çiftçiler ise şaşkın bakışlarla olay yerine baka kaldılar.

Olay yeri inceleme birimleri gerekli incelemeleri tamamladı. Kullandığı traktör altında yaşamını yitiren Mustafa Arapoğlu’nun sevenleri olay yerine gelerek olay hakkında bilgi edindiler. Meydana gelen kaza sonrasında Büyükbelen-Gölmarmara yolu bir saatliğine trafiğe kapalı kaldı.  Mustafa Arapoğlu’nun ölümünde etkili olan traktörünün üzerinden emniyet barının çıkarttıktan sonra yola çıkmış olması olarak gösterildi. Jandarma birimleri günler öncesinde bölgedeki çiftçileri bu konuda uyararak traktörlerinin üzerindeki emniyet barlarını çıkartmamalarını istemişlerdi. Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.








YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız