Üzüm Fiyatında Cumhurbaşkanını Nasıl Kandırdılar!

23 Ağustos 2022 Saat: 10:28
Üzüm Fiyatında Cumhurbaşkanını Nasıl Kandırdılar!
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu çiftçinin alın teri üzerinden para kazanma hırsı maalesef başarılı oldu dedi.

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Üzüm Fiyatında Cumhurbaşkanını Nasıl Kandırdılar!

Haber Merkezi

Üzüm fiyatı konusunda Cumhurbaşkanına yanlış bilgi verildiğini belirten CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu çiftçinin alın teri üzerinden para kazanma hırsı maalesef başarılı oldu dedi.

CHP’li Bakırlıoğlu Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 olarak açıkladığı çekirdeksiz kuru üzüm fiyatının yankıları sürerken Salihli Durasıllı’da ve Alaşehir Yeşilyurt’ta hem kuru üzüm hem de yaş üzüm üreticileri ile görüştü.

Bakırlıoğlu’na CHP Salihli İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Namver ve Alaşehir İlçe Başkanı Gülgün Hasçelik ve parti yöneticileri eşlik etti.

Fiyatın beklentilerin çok altında kaldığı konusunda herkes hem fikir. Beklentisi karşılanmayan çiftçi CHP Milletvekiline dert yandı.

Geçen yıl sadece 50 kuruşluk artışla kuru üzüm fiyatının 13 lira olarak açıklandığını ama bu fiyata bile satamadıklarından şikayet ettiler. En az 16-17 lira beklerken 13 lira fiyat yüzünden zarar ettiklerini, fiyatın iki kat artmış olması maliyetler karşısında ezilen üreticinin derdine çare olmadığı dile getirdiler.

Üreticiler kuru üzüm üretiminde önemli yer tutan gübre, ilaç, potasa, mazot ve işçilik maliyetleri yüzde 100 ile 400 arasında artarken üzüm fiyatının 27 lira olmasının çiftçiye bir karı olmayacağını ifade ettiler.

Manisa’lı üzüm üreticisi 35 lira fiyat beklerken 27 lira açıklandı.

Cumhurbaşkanına Yalan Söylediler!

27 lira fiyatın nasıl belirlendiğinin ortaya çıktığını belirten CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu Cumhur ittifakının Alaşehir Belediye Başkan adayı MHP’li Ali Uçak’ın sosyal medyada paylaştığı videoya dikkat çekti.

Bakırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü.

Cumhurbaşkanının Şehzadeler’de ziyaret ettiği üzüm bağında en büyük ihracatçı olduğunu söyleyen MHP’li Ali Uçak, Cumhurbaşkanının yaş üzümü kaç liradan alıyorsunuz sorusuna verdiği cevap yaş üzümü 6 liradan alıyoruz oldu.

Aslında Cumhurbaşkanına yalan söylemişti.

Çünkü MHP’li Ali Uçak’ın işletmesine gidip ihraçlık yaş üzümüm var dediğinizde daha üzüme bile bakmadan yaş üzüm fiyatını 4-4,5 lira olarak veriyorlar.

Alaşehir bölgesinde şu anda 6 liradan yaş üzüm satan bir tane çiftçiye rastlamadık.

İktidara yakın bu tüccarlar fiyatın düşük kalması için ellerinde geleni yaptılar ve Cumhurbaşkanına bile yalan söyleyerek fiyatın düşük kalmasını sağladılar.

Cumhurbaşkanı ise ne çiftçileri, ne de üreticiyi dinledi. Tüccar ihracatçı ne diyorsa onu yaptı.

Zaten bu güne kadar uygulamalarına baktığımızda başta beşli çete olmak üzere kimlerle hareket ettiğini çok iyi biliyoruz.

Manisa’lı kuru üzüm üreticisi bu yılda tüccara mahkum edilecek diyen CHP’li Bakırlıoğlu konuşmasında; TMO’nun ve TARİŞ’in kuru üzüm alım miktarı çok sınırlı.

Gittiğimiz yerlerde konuşulan kuru üzüm fiyatı Cumhurbaşkanının verdiği fiyattan çok aşağı.

Tüccar 21-22 liranın üzerinde almayacaklarını açık açık söylüyor ifadelerine yer derdi.

Konuşmasında yapılması gerekenlere de değinen Bakırlıoğlu; TMO’nun alım kapasitesinin artırılması ve TARİŞ’in desteklenerek ortaklarından daha fazla üzüm alması sağlanması ve AKP geldiğinden bu yana TARİŞ piyasadaki etkisini kaybettiğini, Üreticinin tüccarın insafına terk edildiğini belirtti.




YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız