Akhisar’ın İlk Özel radyosu Radyo Metronom’da Cumartesi Günleri 13.00 – 14.00 saatleri arasında yayınlanan 1 KONU 1 KONUK programının konuğu Tunay Gül oldu.
1 Konu 1 Konuk Programının İkinci Konuğu Tunay Gül Oldu
Akhisar Metronom Haber Ajansı – MHA
Akhisar’ın İlk Özel radyosu Radyo Metronom’da Cumartesi Günleri 13.00 – 14.00 saatleri arasında yayınlanan 1 KONU 1 KONUK programının konuğu Tunay Gül oldu.
Akhisar Balkan Göçmenleri Dernek başkanı Tunay Gül, Programda Dernek faaliyetlerinden, Üye taleplerine, kadar birçok konuda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Facebook üzerinden de canlı yayınlanan programa ilgi yoğun oldu.
Programa kendini tanıtarak başlayan Tunay Gül, Metronom Yayıncılık A.Ş.’ye de gerçekleştirilen program için teşekkür etti.
İşte Programdan Kısa Başlıklar ve Tunay Gül’ün ağzından konuşulanlar;
KISACA TUNAY GÜL KİMDİR?
Öncelikle çok teşekkür ederim. Yeni başladığınız 1 Konu 1 Konu programı hayırlı olsun. Çok güzel bir program olacağını düşünüyorum. Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği olarak beni ve dernek üyelerimiz programa davet ettiğiniz çok teşekkür ediyorum.
Ben 1979 Akhisar doğumluyum. İlk ve orta öğretimim Akhisar’da tamamladım. Akhisar Sağlık Meslek Mezunuyum. Evli ve 2 kız çocuk babasıyım. Akhisar’da sağlık üzerine, sağlık çalışmaları üzerinde birçok çalışmalar yaptım, halada Akhisar Devlet Hastanesinde çalışmaktayım.
DERNEĞİN OLUŞUMU NASIL OLDU ? NASIL KARAR VERDİNİZ?
Şimdi öncelikle Akhisar’da bunun üzerine 2005 – 2006 yıllarında Makedonya göçmenleri derneği adı altında yine bir sivil toplum kuruluşu mevcuttu Akhisar BAL – GÖÇ derneği 2009 yılında kurulan bir dernektir. 2014 yılında ben ve özellikle akhisarımızın bildiği bir hakan kardeşim var. Hakan bu işlere çok hevesli yapılacak olan her şeyde hakan bulunur. Tabi bu birlik beraberliği sağlamak için bize resmi bir yazı lazım olduğuna kanaat getirdik. İnsanların arkadaşlarımızın arasında bu işlere gönül vermiş kişilerle yönetim kurulunu devraldık. Kasım 2014 itibarı ile Akhisar BAL –GÖÇ derneğinin yönetim kuruluna aday olduk ve derneğin yönetimine geçtik.
OLUŞUM AŞAMASINDA NE GİBİ ZORLUKLARA KARŞILAŞILDI? VE KAÇ KİŞİ BAŞLADINIZ?
İlk aşamada 6 kişiydik. Yönetim kurulumuz 16 kişiydi. Öncelikle amacımız derneğimizde göçmen dostlarımızın arasında maneviyatı bir çıta daha yükseltmek. İlk toplantımızda bir zeytin deposunda toplandık. Gün geçtikçe sayımız artmaya başladı.
PEKİ ŞUANDA MEVCUT KAÇ ÜYENİZ VAR?
Şuanda 730 mevut üyemiz var.
DERNEĞİNİZDE SOSYAL SORUMLULUK ADI ALTINDA PROJELERİNİZ VAR MI ?
Bizim olarak ilk olarak yapmak istediğimiz ata topraklarımızı ziyaret etmekti. Bunu yanında bizim göçmen kıyafetlerimiz var. Bu kıyafetlerin tasarım ve oluşumunun sağlanmasında sayın rasime hanıma bir öneri sundum. Bu kıyafetleri işleyebilirmisin dedim. Yok olmak üzere olan kıyafetleri mahallemizde tekrardan canlandırdık.
YARDIMDA BULUNACAĞINIZ KONULARLA İLGİLİ NASIL BİR İSTİŞARE YAPIYORSUNUZ?
Bu konularla ilgili sürekli yönetim kurulu ve mahallede ki arkadaşlarımızla istişare halindeyiz.
YAKIN TARİHTE GERÇEKLEŞTİRDİĞİNİZ PROJELER VAR ONLAR NASIL İŞLİYOR
İnsanlar bizi oralara götürecek misiniz dediğinde bunun yapılması gerektiğini anladık. Ata topraklarına ilk ziyaretimiz 90 kişilik oldu. Çok güzel bir etkinlik oldu. İnsanlar orda doğdukları mahalleye ulaştırmaktı, seneler sonra tekrardan oralara gitmesi çok önemliydi emeği geçen herkese tekrardan teşekkür ediyorum.
HERHANGİBİR VATANDAŞIMIZ BİR ETKİNLİK DÜZENLEMEK İSTESE SİZE MÜRACAAT EDEBİLİRLER Mİ?
Yapılması gereken her türlü etkinlikleri destekleriz. Bu konu içinde sevgili Hakan kardeşim yeteri kadarıyla ilgileniyor zaten .
BALKON SOFRASI VE OLUŞUMU HAKKINDA BİLGİLER ALABİLR MİYİZ?
Balkan sofrası 5 arkadaşım ile beraber karar aldığımız ve açılmasını ön gördüğümüz bir çalışmadır. Balkan Sofrası bizim Makedonya ve Balkan göçmen yemeklerinin bulunduğu aynı zaman ızgara çeşitlerinin de bulunduğu soframızdır. Çeşitli ev yemekleriyle balkan kültürünün sevilen yemekleriyle hizmete açtık. İlgi gösteren herkese teşekkür ediyorum.
DERNEĞİMİZ ETKİNLERİMİZ VE ÇALIŞMAŞARI HAKKINDA KISACA BİLGİ ALABİLİR MİYİZ?
Bizim dernek olarak öncelikle biz gençlerimize sahip çıkmalıyız. Gençlerimizin özellikle de spor konularında desteklemeliyiz. Biz dernek olarak gençlerimize spor aktiviteleri konusunda ne gerekiyorsa derneğimiz ve tüm üyelerimizle birlikte yapmaya devam edeceyiz. Aynı zamanda Ramazan aylarında derneğimizin önünde uzun iftar sofraları var inşallah her senede olacak buda geleneksel hale gelmiş durumda.
BU ETKİNLİKLER KAPSAMINDA VE BU KÜLTÜRÜ YAŞATIRKEN GENÇLER ROLÜ NEDİR?
Gençlere bunu aşılamalıyız. Çünkü bizler bugün varız yarın yokuz biz gençlerimizle birlik ve beraberliği gençlerimize ne kadar aşılarsak ne kadar çok bizim yaptığımız organizasyonlar da var olurlarsa bizler için en büyük başarıdır.
Son olarak öncelikler 3 yılımızı doldurmuş 4 yılına girmiş Balkan Göçmenleri Derneği olarak şahsım adıma yönetim kurulu üyelerimize, bizlere değer veren, gönül veren üyelerim, üye olmayan bizi sayan herkese ayrı ayrı selamlarımı sunuyorum. Hepsine tekrardan teşekkürlerimi gönderiyorum. Bizim Balkan Göçmenleri Derneği olarak ilk yola çıktığımızda söylediğimiz bir söz vardı; Ben değil Biz varız, Biz çok büyük bir Balkan ailesiyiz.. diyerek tüm göçmen ailelerimizi derneğimize bekliyorum . Ve siz değerli Radyo Metronom ailesi sizlere de çok teşekkür ediyorum bir kez daha programınız hayırlı uğurlu olsun.