KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

102 Yıllık Gurur Akhisar’da Coşkuyla Kutlandı

Akhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı, Milli Egemenlik Meydanı’ndaki Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

6 Eylül 2024 Saat: 11:11
102 Yıllık Gurur Akhisar’da Coşkuyla Kutlandı
102 Yıllık Gurur Akhisar’da Coşkuyla Kutlandı
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

102 Yıllık Gurur Akhisar’da Coşkuyla Kutlandı

Akhisar Haberleri.com

Akhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı, Milli Egemenlik Meydanı’ndaki Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Kalbi özgürlük, bağımsızlık ve cumhuriyet ile çarpan, Kuvay-i Milliye Şehri Akhisar’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü kutlu olsun” dedi.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen resmi törene Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun yanı sıra Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Borazan, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Bugün bağımsız, özgür ve demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyorsak, esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden, parolası ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ olan Ata’larımız sayesindedir” diyerek günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Başkan Besim Dutlulu şu ifadelere yer verdi;

“Sözlerime başlamadan önce bu toprakları bizlere vatan kılan başta Türkiye Cumhuriyeti’mizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan için hiç düşünmeden canını feda eden aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Gazilerimize sağlıklı uzun ömrüler diliyorum. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Millî Mücadele, Anadolu'nun her karış toprağına yüce milletimizin mübarek kanı ve tertemiz alın teri akıtılarak tarihe yazılmış büyük bir kahramanlık destanıdır. Türk milletine bu mücadele ruhunu veren en büyük güç, özgürlük ve bağımsızlığa olan inancı ve bitmeyen özlemidir.

“UMUTSUZLUĞA KAPILMAK BİZE YAKIŞMAZ”

İşgal altındaki topraklarda nice düşmanla savaşıp bağımsızlığını ve özgürlüğünü direnerek, savaşarak ilan etmiş bir halkın evlatları olarak, umutsuzluğa kapılmak asla bize yakışmaz. Özellikle bugün, büyük zaferin 102. yıl dönümünde, tarihimizi ve birlik olma gücümüzü hatırlamanın, geçmişten ilham almanın tam zamanıdır. Güzel günler için daha çok çalışmalıyız; elimizi taşın altına koymalı, emek harcamalı ve aydınlık nesillere örnek olmalıyız.

“HER BİR ŞEREFLİ AKHİSAR EVLADI, MUSTAFA KEMAL’İN ASKERİDİR”

Milli Kurtuluş Mücadelemizin zafere ulaşmasında cesareti ve kahramanlığıyla dillerde destan olan Akhisarlılar, bu ülkenin kurucusu, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik saldırılara da hiçbir zaman geçit vermemiştir ve vermeyecektir. Her bir şerefli Akhisar evladı, Mustafa Kemal’in Askeridir. 102 yıl önce Akhisar'da yakılan Milli Mücadele Ateşi ve Kuva-yi Milliye Ruhu bugün de aynı azim, kararlılık ve inançla devam etmektedir.

“TÜM AKHİSARLILARIN 6 EYLÜL KURTULUŞ GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM”

Yüz yılı aşkındır süre gelen Akhisar’ın bu asil duruşunu saygıyla selamlıyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, yürekleri vatan aşkı ile dolu aziz Şehit ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm Akhisarlıların 6 Eylül Kurtuluş Günü’nü bir kez daha kutluyorum.”

Törenin ardından Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi zeybek gösterisi yaptı, öğrenciler şiirler okudu. Daha sonra protokol, Akhisarlı gazilerle tek tek selamlaşarak özel günlerini tebrik etti.

“6 EYLÜL KURTULUŞ ETKİNLİKLERİ, ÇOCUK ŞENLİĞİ VE SERTAB ERENER KONSERİ İLE DEVAM EDECEK”

6 Eylül Akhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü , Akhisar’da gün içinde çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya devam edecek. Kutlamalar kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Akhisar Belediyesi ortaklığıyla  gerçekleştirilecek olan Çocuk Şenliği etkinliği Hüsnü Kahraman Kültür Parkı ve Gölet alanında saat 12.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirilecek. 6 Eylül Akhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü etkinlikleri Akhisar Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla Hüsnü Kahraman Kültür Parkı ve Gölet etkinlik alanında 21.00’da gerçekleştirilecek olan Sertab Erener konseri ile son bulacak.




























































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız