KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

20 PİLOT İL ARASINDA MANİSA DA VAR

20 PİLOT İL ARASINDA MANİSA DA VAR

21 Kasım 2012 Saat: 15:45
20 PİLOT İL ARASINDA MANİSA DA VAR
20 PİLOT İL ARASINDA MANİSA DA VAR
DAYIOĞLU KASABI

Vali Yardımcısı Sıtkı Zehin başkanlığında gerçekleştirilen Manisa AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısında konuşan Manisa Valiliği AB Projeler ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Proje Uzmanı ve Birim Koordinatörü Vural Sevener, ülke genelinde seçilen 20 pilot il arasında Manisa’nın da olduğunu söyledi. AB fonlarından yararlanılacağını belirten Vural, “Manisa her alanda tanıtılacaktır” dedi.
 
Manisa AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Sıtkı Zehin başkanlığında gerçekleştirildi. Manisa Öğretmenevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ilçe kaymakamları ve proje sorumluları katıldı. Toplantıda Manisa Valiliği AB Projeler ve Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Proje Uzmanı ve Birim Koordinatörü Vural Sevener, Manisa’daki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 2011 yılından beri Manisa’da AB süreci ve proje çalışmalarına devam edildiğini belirten Sevener, “Geçen süre zarfında ilimizdeki kurumlarımız ile işbirliği çalışmaları yapılmış, ilçe ziyaretleri gerçekleştirilerek ilçelerimizin potansiyellerine göre işbirliği ve proje çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Özellikle potansiyeller göz önüne alınarak turizm, eğitim ve sosyal alanda projelerin geliştirilmesine çalışılmıştır. Koordinasyon merkezimiz tarafından hazırlanan projeler içerisinden 1 Ulusal Ajans ve 5 Zafer Kalkınma Ajansı desteklenmeye hak kazanmıştır. Gençlik çalışmaları ülkemiz adına ayrı bir önem taşımaktadır. Koordinasyon merkezimiz tarafından 2013 yılının Mart ayında Polonya’da tüm AB üyesi ve aday ülkelerin katılacağı AB Sosyal Yapı Haritasının oluşturulması projesine katılım sağlanacaktır” dedi.
 
Manisa pilot il
Avrupa Birliği Bakanlığının illerdeki AB birimlerinin kurumsal kapasitelerini güçlendirmesi için bu zamana kadar ulusal kaynaklı iki program uygulandığını hatırlatan Sevener, “ Üçüncü program ile ilk defa AB bütçesinden sağlanacak olan ‘Valiliklerde AB işleri için kapasite oluşturma projesi’ başlatıldığını söyledi. Bu proje kapsamında Türkiye’de 20 pilot ilin belirlendiğini ifade eden Sevener, “Bu illerden biri Manisa olup, Ekim ayı içerisinde de protokol metnini Valimiz Halil İbrahim Daşöz imzalamıştır. 2 yıl sürecek proje için AB bütçesinden ayrılan kaynak 1 milyon 950 bin Euro’dur” dedi.
 
Manisa’nın kültür değerleri tanıtılacak
Manisa’nın tanıtımının yapılacağını belirten Sevener, “Erişilebilir son teknolojilerle Manisa Kültür ve Turizm değerlerini tanıtacak alt yapı donatılarının oluşturulması başlıklı projenin çalışmaları devam etmektedir. Bu proje kapsamında Manisa İli’nin turizminin tanıtılması için 360 derecelik görsel hazırlanacak ve web sayfası oluşturulacaktır. Projenin diğer bir uygulaması ile ilimiz ilçelerine de müzeler kurulacaktır. Manisa Turizm Marka Kent Stratejik Kalkınma Planı başlıklı projemizin uygulanmasına devam edilmektedir. Projemiz kapsamında 15 yeni marka kentten biri olan ilimizin turizm 2023 stratejisinde belirtilen yeni marka kentlerin, 2023 yılına kadar 750 milyon TL’lik kaynağının değişik fon kaynaklarından yaratılması öngörülmüştür. Bunun üzerine geliştirilen projemiz ile ilimizdeki marka değerlerinin durum tespit çalışmaları, marka değerlerinin araştırılması, yol haritasının belirlenmesi ve stratejik planın ortaya konulması sağlanacaktır. İl Kültür Turizm Müdürlüğü’müzün Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Hediyelik Eşyada Manisa Projesi tamamlandı. Projenin hedefi geleneksel kültür yapımızın önemli bir parçası olan ve yok olma süreci ile karşı karşıya bulunan el sanatları ve zanaatlarını güncel talebe uygun hediyelik eşya ve dekoratif obje yapımına yöneltip pazar imkânı yaratarak yaşatmaktır. Ayrıca Manisa’nın marka değeri özelliği taşıyan değerlerini sanatsal anlayışla, hediyelik eşya özelliğinde tasarımlarla Manisa’nın hatıra eşyası olarak üretilip satışını arttırmaktır. Bu nedenle proje Manisa’nın markalaşması, kültür ve turizm açısından önemli bir yapı taşı olması için düşünülmüş ve tamamlanmıştır” dedi.
 
“Manisa tarım kentidir”
Manisa’nın önemli bir tarım kenti olduğuna dikkat çeken Sevener, “İlimiz,  ülkemizin önde gelen tarım şehirlerinden birisidir. Tarımsal faaliyetler hem ülkemiz hem de uyum süreci yaşadığımız Avrupa Birliği’nde önemli bir faaliyettir. Bu nedenle Manisa Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Strateji Planı hazırlanmış ve projemiz Zafer Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Proğramı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır. Uygulaması devam eden projemizin süresi 3 yıldır. We share (paylaşıyoruz) başlıklı proje İtalya’nın koordinatörlüğünde 15 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilmektedir. Proje sosyal anlamda her bireyin kaynaklara ulaşmada kolaylıkların sağlanması, her toplumun kendi kaynaklarının özellikle kaynaklara erişimde dezavantajlı gruplara ulaştırılmasında yöntemlerin incelenmesi ve ortak bir yol haritasının oluşturulması konusundadır. Ülkemizde de uygulanıp mavi kapak kampanyası olarak bilinen ve toplanan kapaklar ile engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye alma etkinliği 3 toplantıda en iyi etkinlik seçilmiştir. Bu girişim ile proje kataloguna girmeye hak kazanmıştır” dedi.