Nesli tehlike altında olan yaban hayatının uluslararası ticaretini kontrol edebilmek için ve alışverişlerinde hükümetlerin iznini şart koşan dünya çapında bir sistem geliştirilmiştir.
3 Mart’ta Yaban Hayatı Gençlere Kulak Verdi
Nesli tehlike altında olan yaban hayatının uluslararası ticaretini kontrol edebilmek için ve alışverişlerinde hükümetlerin iznini şart koşan dünya çapında bir sistem geliştirilmiştir. Bu sistemin gereği olarak 1960 yılında başlayan süreç 1973 yılında "Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin” Uluslararası bir sözleşmenin(CITIES) imzalanmasıyla sonlandı. Türkiye ise sözleşmenin tarafları arasına 1996 yılında resmen katıldı.
Sözleşmesinin imzalandığı 3 Mart günü, 2014 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca alınan karar ile Dünya Yaban Hayatı Günü olarak anılmaktadır.
Dünya genelinde her yıl farklı bir konu başlığı ile yapılan etkinliklerin bu yıl ki başlığı; “Bugün Dünya Yaban Hayatı için Sen de Bir şey yap, Gençlere Kulak Ver.”
Orman ve Su Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü olarak Manisa, İzmir, Aydın ve Muğla İllerinde bu kapsamda gençlerimize kulak vermek adına farklı etkinlikler düzenlendi.