KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramının 102. yılını coşkuyla kutladık

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102'uncu yıldönümü kutlamaları, Akhisar'da devlet erkânının Milli Egemenlik Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı.

30 Ağustos 2024 Saat: 10:42
30 Ağustos Zafer Bayramının 102. yılını coşkuyla kutladık
30 Ağustos Zafer Bayramının 102. yılını coşkuyla kutladık
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

30 Ağustos Zafer Bayramının 102. yılını coşkuyla kutladık

Akhisar Haberleri.com

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102'uncu yıldönümü kutlamaları, Akhisar'da devlet erkânının Milli Egemenlik Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı. Tören sunuculuğunu Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Hanife Gezer, tören yöneticiliğini Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Deniz Sarı,  Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Umut Küçük’ün yönetimiyle Belediye bandosu eşliğinde İstiklal marşı okundu.

Saat 09.00’da başlayan törende Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Albay Hüseyin Borazan, Belediye Başkanı Besim Dutlulu sırasıyla kurumlarının çelenklerini koydular. Törende günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanlığı Hava Piyade Üsteğmen İsmail Zülü yaptı. İsmail Zülü;” Sayın Kaymakamım değerli protokol üyeleri, kıymetli Akhisarlılar. Bugün burada Türk Silahlı Kuvvetlerinin ebedi başkomutanı ve büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının Halkından aldığı güven ve Milli irade ile Türk tarihine altın harflerle yazmış olduğu 30 Ağustos Zafer Bayramının 100'üncü yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Büyük Zaferden hemen sonra Türk halkına şu mesajı iletmiştir. "Büyük ve Asil Türk Milleti! Batı Cephesinde 26 Ağustos’tan beri başlayan taarruz harekâtımız Afyonkarahisar - Altıntaş – Dumlupınar arasında büyük bir meydan muharebesi halinde 5 gün 5 gece devam etti. Türk ordularının kahramanlığı ve Allahın yardımıyla zafer gerçekleşti. Zalim ve mağrur düşman ordusunun temel varlığı, akıllara dehşet verecek bir kesinlikle yok edildi. En büyük komutanından en genç erine kadar ordularımıza hâkim olan fikir, milletin gösterdiği vazife uğrunda şehit olmaktır. Bunu muharebe meydanlarında yakından görerek Türk milletine haber veriyorum. Milletimizin geleceği emindir, zaferi ordularımızın kazanması kesindir.

DEĞERLİ KONUKLAR

Zaferi milletine müjdeleyen ve kurtuluş savaşının hemen ardından Türkiye Cumhuriyetini kuran büyük komutan, zaferin ikinci yılı, 30 Ağustos 1924 tarihinde Türk milletine yine şöyle seslenmiştir. "30 Ağustos Zaferi, Türk Tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, çok parlak zaferlerle doludur ama Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu yalnız bizim tarihimize değil dünya tarihine yeni bir adım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbellidir ki, yeni Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyetinin temeli burada sağlamlaştırıldı. Yüce Türk milleti ve onun evlatları, devletimizin ve Cumhuriyetimizin sonsuza dek koruyucularıdır."Büyük Önder’in vurguladığı gibi bu zafer, askeri, siyasi ve hukuki sonuçları ile Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek yaşayacağının dünyaya ilanı olmuştur. Bölgelerindeki her karış toprak, daha üstün silah teçhizatıla donatılmış işgal ordularının, kahraman Mehmetçiğin süngüsü karşısında eriyişine, geçilemez denilen tahkimatın iki gün içinde yarılışına, mağrur düşmanın harbe devam azim ve iradesinin yok edilişine şahitlik etmiştir. Ay Yıldızlı Bayrağımız, Yüce Türk Milleti, Milli İrade ve bizler var olduğumuz sürece özgürce dalgalanacaktır. Yüce Türk Milletinin her ferdine düşen görev; her karışı kahraman vatan evlatlarının kanıyla sulanmış kutsal vatan topraklarını korumak ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu ve büyük Devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, vatanı ve Türk Milleti uğruna seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimize, hayata veda etmiş olan kahraman gazilerimize, Türk Milleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına Allah’tan rahmet diliyorum ruhları şad olsun arz ederim. Törende Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi Öğrencisi Abdurrahman Taha Altıoluk " Akdenize Doğru" şiirini okudu. Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle program sona erdi.

Törenden sonra CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu, CHP İlçe Başkanı Hayriye Hacet, Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP Kadın Kolları başkanı Emine Güven, Gençlik Kolları Başkanı Özbey Bayraktar, Yönetim kurulu üyeleri ve parti üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Akhisar Şube Başkanı Av. Günhan Bakırlıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim-İş Manisa 2 Nolu şubesi Sendikası, Atatürk anıtına çelenk koydular.

TEBRİKLERİN KABULÜ

09.45-10.15 saatleri arasında Kaymakamlık makamında Kaymakam Murat Kütük, CHP Manisa Milletvekili A. Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Albay Hüseyin Borazan, Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya ile protokol sırasına göre tebrikleri kabul etti.




























































































































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız