KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Kültür/Sanat

552. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri açıldı!

Akhisar 552. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri, Manisa Valisi Celalettin Güvenç ve belediye Başkanı Salih Hızlı tarafından açıldı.

23 Mayıs 2011 Saat: 22:30
552. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri açıldı!
552. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri açıldı!
DAYIOĞLU KASABI

 

Akhisar 552. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri, Manisa Valisi Celalettin Güvenç ve belediye Başkanı Salih Hızlı tarafından açıldı. Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkında düzenlenen tören saat 18:30'da başladı. ETV organizasyonuyla gerçekleşen ve sunuculuğunu Elçin Özsavcı'nın yaptığı 552. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri  töreni Saygı duruşu ve Akhisar Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Ege yöresinin Zeybek oyunları sergilediler. Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AKP Manisa Milletvekili Recai Berber, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Manisa il Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Oda başkanları, daire müdürler ve vatandaşlar katıldı.


Saat 15:30'da Şeyhisa Camisinde düzenlenen Geleneksel Anma Töreni ile başlayan 552. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri töreninde günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı yaptı. Salih Hızlı;” 552 yıl önce Şeyh İsa ismi ile tarihe atılan bir imzayı, yine aynı heyecan ile yad etmek bizleri mutlandırıyor.



Akhisarlı Şeyh İsa'nın, Ayvaz Dede'nin başlattığı ilim, kültür, sanat hareketini modern bilgeliğin bugünkü temsilcileriyle, sanatçılarımızla, bilim adamlarımızla, bürokratlarımızla ve tüm varlıklarıyla yanımızda olan Akhisarlılarla birlikte kutlamaktan dolayı onur duyuyorum.


Çağlak festivali bize bırakılmış kutsal bir emanetin simgesidir.Bu festivale özünü katan Şeyh İsa; bizler için bilgeliğin, barışın, inancın temsilcisi olmuştur. Bizler, yaşamı boyunca Akhisarlılara, sevenlerine, inananlara muhakkak ilim ve sanat öğrenmelerini nasihat eden, zahiri ve batini ilimleri yazmakla, öğretmekle meşgul olan Şeyh İsa'yı kuşaklar ve sınırlar ötesi  yayılan bir mesaj haline getirmeye çalışıyoruz.İnanıyorum ki bunu, zenginleştirerek her zaman sürdürme gayreti içinde olacağız. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri, Bugünden başlayarak, 29 Mayıs' a kadar  sportif ve kültürel etkinliklerle kutlanacaktır. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri boyunca bu güçlü paylaşımı, tüm programlarımızda sizlerle sürdürmeyi diliyor ve hepinize saygılar sunuyorum” dedi.


AKP Manisa Milletvekili Recai Berber’in konuşmasından sonra 552. Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri açılış kurdelesini Vali Celalettin Güvenç ile Belediye Başkanı Salih Hızlı birlikte keserek açılışını yaptılar. Açılıştan sonra Halk Eğitim Müdürlüğünün Sergini açıktan sonra, stantları gezdiler.