Kılınçzade Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim kurulu başkanı Ahmet Kılıç ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı Kılınçzade Vakfı 100 yataklı Yaşlı Bakım Oteli projesini basına tanıttı
Ahmet Kılıç, Kılınçzade Vakfı Yaşlı bakım oteli projesini tanıttı
Metronom Haber Ajansı-MHA
Kılınçzade Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim kurulu başkanı Ahmet Kılıç ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı Kılınçzade Vakfı 100 yataklı Yaşlı Bakım Oteli projesini basına tanıttı. Akhisar'ın Dağdere mahallesindeki 75 dönümlük araziye yakın zamanda başlayacağı Kılınçzade Vakfı 100 yataklı Yaşlı bakım oteli projesi yaklaşık 3 yıl içersinde tamamlanması bekleniyor.
Kılınçzade Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim kurulu başkanı Ahmet Kılıç, Akhisarlı basın mensuplarına Çamönü (Karasonya) Mahallesi Çamönü Sokaktaki villasında yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi.
Ahmet Kılıç;" açıklamada. Saygıdeğer basın mensuplarımız,
Kılınçzade vakfı adına yaptığımız bu ilk brunch’lu toplantımızın hepimize keyif verici olmasını diler, devamının da aralıklarla yapılabilmesini temenni ederim. 1800’lü yılların başında Kırkağaç’ta ailemizin baba tarafından kurulan Medine-i münevvere vakfı öncelikle halktan büyük bir lütuf görerek, onların ev-dükkan-arazi gibi gayrimenkul bağışlarına mazhar olmuştur. En önemli fonksiyonu ise Suudi Arabistan kökenli gençleri hac kervanı ile getirip, Kırkağaç’ta bu fakir çocukları medreselerde okutup (bir rivayete göre Kırkağaç’ta 100’den fazla medrese vardır.) Giydirip, doyurup onları bir dahaki hac zamanında kervanla geri götürürlermiş. Bu rutin 100 yılı aşkın bir süre kervanla 1900’ün başlarında kâh vapur kâh tren ile devam etmiştir. Kervanın getirdiği bu çocuklar okutulup, bakıldıktan sonra kervanın dönüşünde Kırkağaçlıların şimdiki Kayadibi ve Bakır mahalleleri arasında toplanıp hemen hemen herkes bunlara karınca kararınca zekâtlarını-fitrelerini-sadakai cariyelerini giyim eşyaları ile yolluk yiyeceklerini verirlerdi. Bu âdet yıllarca coşkulu bir törene vesile olmuş, kervan dualarla uğurlanıp, dualarla karşılanmıştır.
MAALESEF BU RİTÜEL 1940'LAR DA SÖNMÜŞ VE KAYBOLMUŞTUR
1998 yılında ailemizin elinde bulunan tüm belge-evrak ve resmiyeti olmayan formlar-kitaplar Suudi Arabistan'ın Medine-i münevver şehrinde kurulu aynı isimle kurulan vakfa tarafımızdan teslim edilmişlerdir. Tüm bu bilgilerin asılları Mekke’de Kâbe-i muazzamda bulunan emanet odasında görülmektedir. Aynı zamanlarda afyon ili Bolvadin kazasında ise Süleyman Hulusi Gılkoğlu tarafından kurulan Gılkoğlu vakfı ailemizin anne tarafını yani afyonluları temsil etmektedir. Vakıf öncelikle fakirlere ev yapmak-tamir etmek ve onlara sanatları ile yatırım yaptırarak faydalı olmuşlardır. Süleyman Hulusi efendi ve efradı hizmetlerini Mekke ve Medine'de de vakıflar kurarak devam ettirmişler ve engin hizmetlerinden dolayı II. Abdülhamit han tarafından berat-ı şerif ile onurlandırılmışlardır. Bu kısacık ömrümüzde Cenab-ı hakkın bizlere bahşettiği zenginliği ihtiyaç sahiplerine aktarmakla manevi ve maddi olarak dünya dengesi kurabilmek kadar büyük bir mükâfat olamaz. Zira , ömrümüzü boşa geçirmiş olacağız. Birini kapatıp emaneti teslim ettikten sonra yine bir değerli vakfımızı kurmak ben ve kıymetli arkadaşlarıma nasip oldu. Beklendiği gibi Kılınçzade vakfı büyük emlak girdilerine sahip oldu. Bunlardan biri Akhisar-Gördes yolu üzerinde Dağdere mahallesi girişinde bulunan 75 dönüm tarla, yetim ailesi varisleri tarafından hibe edilmiştir. Kuruluşumuzdan beri üzerinde önemle durduğumuz konu ise talebeler değildir. İnsanların yaşlılıklarında düştükleri noktadan hareketle onların son zamanlarına eğilmek ve etüt etmek olmuştur. Bu vesile ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirebilmek için hafıza ve zekalarımızı çalıştırarak, yeni bir sistem bulma azminde olduk. Bununla her şeyi ile modern 1 ve 2 kişilik loftlar inşa edip, kişilerin en acil ihtiyaç ve tıbbi konforunu sağlamak amacı ile bir yaşlı bakım oteli kurmak üzere yola çıktık. Halihazırda kadastral çalışmalarımız devam etmektedir, bilahare mimari çalışmalarımız başlayacaktır. İsteğimiz olmayanı ama kendisinde her şeyi barındıran bir entegre Medical-termal yaşam alanı kurmak için çalışıyoruz.
Kimse bu ünik tesisin 1-2 senede hayata geçirileceğini beklemesin. Önceden en ince noktaları keşfedip, öğrenip, imal edip hizmete alacağız.bu da normalde 4-5 seneyi bulabilir. Zamanında kimi aileler imkansızlıktan kimileri geçimsizlikten büyükleri ile ilgilenmiyorlar veya ilgilenmek istememektedirler. Buda toplumumuzda derin ve onarılmaz yaralar açmaktadır. Bizler de bu problemi en iyi şekilde çözebilmek umuduyla projemizi geliştiriyoruz. İlerleyen zamanlarda loftların inşa şekilleri üzerinde arkadaşlarımız çalışacak, umuyoruz ki çok değişik, pratik ve modern bir yapı tekniği geliştirmiş olacağız. Siz değerli basın mensuplarının duyuru yollu yayınlarınız için bizleri destekleyip onurlandıracağınıza inancımız tamdır. Bu vesile ile şahsım ve vakıf arkadaşlarım adına en derin sevgilerimi sunarım. Kılınçzade vakfı mütevelli heyeti ve Yönetim kurulu adına konuşan Ahmet Kılıç;