KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

Akhisar 2011 Yılının Ahisi İrfan Sarnıç Oldu

Akhisar 2011 Yılının Ahisi İrfan Sarnıç Oldu

23 Eylül 2011 Saat: 21:34
Akhisar 2011 Yılının Ahisi İrfan Sarnıç Oldu
Akhisar 2011 Yılının Ahisi İrfan Sarnıç Oldu
DAYIOĞLU KASABI

 

 

Ahilik Haftası Kutlama programının ikinci günün de Akhisar Belediyesi Encümen Salonunda basın toplantısı yapan Akhisar Esnaf Odaları Başkanları Akhisar’ın 2011 yılı Ahisini seçti ve basına tanıttı.

 

Akhisar esnaf odaları tarafından oluşturulan komisyonun verdiği karar sonunda Akhisar’da 1961 yılından buyana Terzilik mesleğini sürdüren İrfan Sarnıç meslek yılları boyunca gösterdiği örnek davranışlarından dolayı Akhisar’da 2011 yılının Ahisi seçildi.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Lokantacılar Odası Başkanı Adem Duman “Ahilik, Ahi Evran Hazretleri tarafından Hacı Bektaş-ı Veli Hazretlerinin tavsiyesiyle kurulan esnaf dayanışma teşkilatıdır. Aslen Horasan kökenli olup Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu da yaşayan Türkmen halkın sanat, ticaret, ekonomi, gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları hem ekonomik hem de ahlaki yönden yetiştiren çalışma yaşamını iyi insan meziyetini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir. Kendi kural ve kurulları vardır.

 

Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin ve yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo ekonomik düzendir. Ahi Evran Hazretlerine Ahi Baba denir.

 

2011 Yılının Ahisi

 

22-24 Eylül 2011 tarihleri arasında düzenlemiş olduğumuz ahilik haftasında belirlenen komisyonumuz tarafından seçilmiş olan yılın ahisini tanıtmak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. 1 Ocak 1938 Akhisar doğumlu olan İrfan Sarnıç çıraklık ve kalfalık dönemlerini tamamladıktan sonra 24 Mart 1961 yılında Terzilik mesleğine başlayıp halen bu mesleği başarı ile sürdürmektedir. 1961-2011 yılları arasında onlarca çırak-kalfa ve usta yetiştirmiştir. Çevresinde sevilen sayılan bir kişiliğe sahip olan İrfan Sarnıç yılın ahisi olmayı hak etmektedir” dedi.

 

Akhisar Belediyesi Encümen Salonunda yapılan toplantının ardından mesleklerinde uzun yıllar görev yapmış örnek olmuş esnaflara ziyaretler yapıldı.

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız