Akhisar Belediyesi Hayvan Barınağında 24 Saat Hizmet
Akhisar Belediyesi Hayvan Barınağında 24 Saat Hizmet
METRONOM HABER AJANSI - MHA (Emrah DÜZTAŞ)
Akhisar’da 7 yıldır faaliyet gösteren Akhisar Belediyesi Hayvan barınağında kalan hayvanlar ileri standartlar ile bakımı sürüyor. Her bir hayvana özgü farklı tıbbi tetkik ve bakımların yapıldığı barınakta özellikle bu sıcak dönemlerde sisleme yöntemi kullanılarak hayvanların sıcaktan etkilenmesi engelleniyor.
Hayvan barınağı ile ilgili bilgi veren Akhisar Belediyesi Veteriner Hekim Ali Haydar Onay “Barınağımızda bulunan hayvanlarımız yiyecekler yemek artıklarıyla değil, özellikle mama ile besleniyorlar ve hayırsever fırıncılardan da ekmek getiriliyor. Barınağımızda hayvan beslemeye dair bilimsel veriler baz alınarak yetişkinler günde bir kez yavru, yavrulu anne ve hasta olanlar ise bir sıralama olmaksızın beslenmektedir.
Su canlılar için temel ve yaşamsal ihtiyaç olduğu için barınağımızda doğrudan şebekeye bağlı otomatik şamandıralı suluklar kullanılmakta olup 24 saat her an su içebilmektedirler.
Mevcut ağaçların yanı sıra daha fazla gölge alan yaratmak için gölgelik örtü malzemesi kullanılmaktadır. Sıcak havadan bize göre daha çok etkilenmekte olmasına rağmen hayvanların doğası gereği sudan kaçtıkları için sulama sistemlerinden en uygun olan sisleme sistemi kullanılmaktadır. Hayvanları rahatsız etmeden nemlendirmekte ve ortam sıcaklığını da düşürmektedir.
Tedavi-Bakım ve Aşılama
Barınakta bulunan hayvanların tamamına antiparazitler ilaç uygulaması yapılmaktadır. Kısırlaştırma işlemi sonrası nekahet dönemi beklenmekte doğal ortamına salınmadan önce de antiparazitler ilaç ve kuduz aşısı yapılmaktadır.
Hayvan barınağını yakından inceleyen Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı yaptığı açıklamada “Akhisar’ın dışından barınağı olmayan bölgelerden gerçekleştirilen transferlerden şehir içinde hayvan popülâsyonunu etkiliyor. Sonrası bizlere şikâyet olarak geliyor. Bazı aileler hayvan barınağından evlerine hayvan alıyor. Barınaktaki hayvanların bakımları ileri standartlarda yapılmakla birlikte hijyene de dikkat edilmektedir. Her hayvan özelliğine göre bakım yapılarak özen gösterilmektedir”