KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Kültür/Sanat

Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesi Hizmete Giriyor

Akhisar Belediyesi tarafından bu eğitim sezonu başında ilk kez başlattığı belirtildi.

19 Nisan 2011 Saat: 12:45
Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesi Hizmete Giriyor
Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesi Hizmete Giriyor
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Belediyesi tarafından bu eğitim sezonu başında ilk kez başlattığı Karikatür Atölyesi Kursu eğitimlerinin büyük talep alması ardından farklı sanat dallarında da kurslar açmaya başlıyor. Akhisar Belediyesi teras katında yapılan sanat atölyelerini basın aracılığı ile kamuoyuna tanıtan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, sanat üzerine kurulu kentin geleneklerini devam etmesini amaçladıklarını belirtti.

Sanat Atölyesi sorumlusu Haluk Özkan “Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesi, belediyemizin teras katında bundan sonra hizmete devam edecektir. Branş olarak şuanda resim, Hüsn-ü Hat, Ebru, Teship çalışmalarına başlayacağız. Daha sonra ihtiyaç ve talep dahilinde farklı kurslar açılacaktır. Bunun yanında ney ve gitar kursları olacaktır” dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “Sanat adına bir atölye açmak bizler için gerçekten onur vericidir. Akhisar’da bu ve buna benzer çalışmaları yaptığımızda ciddi anlamda talebin olduğun gördük. Bizler be eğitim sezonunun başında Karikatür atölyesini açtığımızda açıkçası bu kadar ilgi beklemiyorduk. İlgi umduğumuzun üzerinde çıkınca sadece karikatüre ilişkin değil, diğer resim, ebru ve diğer sanatlara ilişkin talebin çok fazla olduğunu gördüğümüzde belediyemizin bu katı, bu iş için uygun bir yer olduğunu gördük. Dolayısıyla bu katımızı sanat atölyelerine dönüştürdük. Akhisar bu konuda insanların çok yetenekli olduğu bir kenttir. Bunu amatör ve profesyonel olarak da dönüştürebilecek insanlarımızda vardır. Bizim beklentimiz ve arzumuz hepsinden önemlisi kentimizde böyle bir geleneğin devam etmesi, insanlarımızın sanata ve sanatçıya bakışlarının bilinçli bir şekilde olmasını istiyoruz. Kentimizi her anlamda zenginleştirmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz, buradaki atölyemizden de inşallah çok değerli insanlarımız yetişecek, hepsinden önemlisi profesyonel sanatçı dışında kentte yaşayan insanların bu tür alışkanlıklarının olması ve devam etmesidir” dedi.

Öte yandan düzenlenecek kursların Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile protokol gereği yapıldığı ve katılımcılardan hiçbir ücret alınmayacağı belirtildi. 29 Nisan’a kadar kurs kayıtlarının devam edeceği belirtildi. Kursların 10.00-12.00, 14.00-16.00 ve 18.00-22.00 saatleri arası dilimlerinde gerçekleşeceği bildirildi.

Pazartesi günleri Karikatür, Salı günleri Tezhip ve Resim, Çarşamba günleri Ebru ve Hüsn-ü Hat, Perşembe Günleri Ebru ve Cuma günleri Tezhip ve Resim kurslarının verilmesi planlanmaktadır.