KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

Akhisar’da Anlamlı Sergi

Akhisar Halil Mandacı Ortaokulu'nda görev yapan müzik öğretmeni Murat Metin, Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde açtığı "Aydınlık Yüzyıl" adlı ilk kişisel diorama sergisi ile büyük ilgi topladı.

4 Eylül 2024 Saat: 11:28
Akhisar’da Anlamlı Sergi
Akhisar’da Anlamlı Sergi
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Akhisar’da Anlamlı Sergi

Haber Merkezi

Akhisar Halil Mandacı Ortaokulu'nda görev yapan müzik öğretmeni Murat Metin, Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde açtığı "Aydınlık Yüzyıl" adlı ilk kişisel diorama sergisi ile büyük ilgi topladı. Sergi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğumundan ölümüne kadar geçen süreci üç boyutlu olarak canlandırıyor. Murat Metin, Atatürk'e olan sevgisini ve bağlılığını, kendine has bir tarzla sanata dönüştürerek ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Metin, çocukluk yıllarından bu yana heykelcik, figür ve diorama çalışmalarına büyük ilgi duyduğunu ve bugüne kadar bu alanda birçok eser ürettiğini belirtti. Ancak Atatürk ile ilgili bir çalışma yapmanın, onun için her zaman en büyük hayal olduğunu dile getiren Metin, bu projeyi gerçekleştirmek için uzun ve sabırlı bir süreç geçirdiğini ifade etti. "Aydınlık Yüzyıl" sergisinin, 10 aylık yoğun bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Metin, bu süreçte kendisine destek olan ailesi ve öğrencilerine teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Murat Metin, serginin gerçekleşme aşamasında çevresindeki insanların büyük emekleri ve fedakârlıkları olduğunu vurguladı. Özellikle, çalışmalarına ortam sağlayan eşi ve yardımlarını esirgemeyen annesinin yanı sıra, teknik konularda destek olan öğrencileri Onur Ersoy, Arda Darçın, Uras Onbiroğlu ve Sadık Gökdaş’a teşekkürlerini iletti. Metin, bu sürecin kendisi için çok zor ama bir o kadar da anlamlı olduğunu, çünkü Atatürk ile ilgili bir çalışmayı hayata geçirmenin en büyük hayali olduğunu söyledi.

Sergideki eserler, ağırlıklı olarak oyun hamuru, kil, strafor, ahşap ve akrilik boyalarla yapıldı. Metin, Atatürk’ün Türkiye’yi aydınlığa kavuşturduğunu düşündüğü için sergiye "Aydınlık Yüzyıl" adını vermeyi uygun gördüğünü belirtti. Ayrıca, çocukluk yıllarında her 6 Eylül’de Akhisar’ın Yunan işgalinden kurtuluşu törenlerinde gerçekleştirilen "Kurtuluş Canlandırması" gösterisinin kendisini çok etkilediğini ve bu unutulan temsili canlandırmayı diorama ile yeniden yaşatmak istediğini ifade etti. Bu çalışmayı, "Aydınlık Yüzyıl" sergisine eklemek için yoğun bir çaba sarf ettiğini ve bu anlamlı güne yetiştirdiği için ayrıca mutlu olduğunu dile getirdi.

Murat Metin, tüm Akhisarlıları sergisini ziyaret etmeye davet ederek sözlerini tamamladı. Sergi, Akhisar halkı tarafından büyük ilgi ve beğeniyle karşılandı.



















 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız