KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

Akhisar Kapalı Cuma Pazarı Temel Atma Töreni Yapıldı

5 bin 125 Metrekarelik ve 1 Milyon 312 Bin liraya mal olan Yeni Cuma Pazarı kapalı alanı temel atma töreni yapıldı.

26 Mayıs 2011 Saat: 13:57
Akhisar Kapalı Cuma Pazarı Temel Atma Töreni Yapıldı
Akhisar Kapalı Cuma Pazarı Temel Atma Töreni Yapıldı
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar Belediyesi tarafından 5 bin 125 Metrekarelik ve 1 Milyon 312 Bin liraya mal olan Yeni Cuma Pazarı kapalı alanı temel atma töreni yapıldı. Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, İl Milli eğitim Müdürü aziz Ersoy, Manisa 3. Sıra Milletvekili Adayı Uğur Aydemir, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Hansa Aydın, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erdayıoğlu , daire müdürleri ve bir çok vatandaşın katılımı ile temeli atılan Kapalı Cuma Pazarı alanı konuşan Belediye Başkanı Salih Hızlı yaptığı ve yapacağı projeler hakkında bilgiler aktardı.

Akhisar gün geçtikçe büyüyen bir kent olduğunu vurgulayan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı “Bu büyümeye bağlı olarak sorunları artan ve sorunları çözümde daha etkin bir belediyeciliği gerektiren bir kente sahibiz. Bizler Akhisar Belediyesi olarak, yerel yönetim olarak Akhisar’ın büyüyen kentimizin vizyonu genişleyen kentimizin sorunlarını çözebilmek için daha aktif ve daha verimli bir belediyecilik için öncelikle kurumsal yapımızı iyileştirdik. Şu anda Akhisar Belediyemiz geldiği nokta itibari ile büyüyen kentim ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir donanımda ve kurumsal yapısını bu nitelikte çözmüş belediyedir. Akhisar Belediyesi Türkiye’nin borcu olmayan ender belediyelerinden bir tanesidir. Tabiî ki borcu yok derken yatırım yapmayan bir belediye anlamında söylemiyorum. Geçen yıl yaptığımız yatırımların projesine ilişkin borçlarımız var, ama bu borçlarımız yatırım karşılığı olan borçlarımızdır. Cari aylara ilişkin hiçbir borcumuz yoktur, dolayısıyla Akhisar Belediyesi gelişen kentimizin ihtiyaçlarını verimli bir şekilde karşılayabilecek bir durumdadır.

Geçen dönem yine belediyemizin yapmış olduğu 50 yıl sonra bir belediye hizmet binası, 75 yıl sonra bir mezbaha ve çok fazla konuşulmayan ama bizim için en büyük projelerden bir tanesi olan Gıdacılar sitesidir. Bu site bizlere 8 Milyon Liraya mal olmuştur. Kent içerisinde sıkışan orta büyüklükteki işletmelerimizin organize hareket etmeleri sağlanmıştır. Mahalle konaklarımız ve bu zamana kadar halledilen genel kanalizasyon sorununu çözmüş durumdayız. Güzel Akhisar’ımızın nefes aldığı festival ve ramazan etkinliklerini yaptığımız Gölet alanımız ve yine önümüzdeki günlerde büyüyen kentimizin karşılaşacağı trafik sorununa ilişkin etkin bir çözüm olarak şehir içerisindeki ring yolumuzun çözümlenmesi, yine bizim en direk etkin olduğumuz açılışını yaptığımız toplu konut bölgesi, Akhisar’a doğalgaz gelmesi geçen dönem yaptığımız çalışmalardan bazılarıydı. Şuanda burada yaptığımız temel atma töreni bu çalışmaların yanında küçük bir çalışmadır. Ancak genişleyen şehrimizin en kılcal damarlarına kadar bu çalışmaları yürütmek durumundayız.

Yine belediyemizin bu dönemde yapacağı çalışmalardan bilgi vermek gerekirse; önümüzdeki günlerde yine büyüyen kentimizin ihtiyaçlarından bir tanesi olan atık su arıtma tesisimizin ki bu 20 milyon liralık bir yatırım, bu yatırımın yüzde 34’ü bakanlığımızca karşılanacaktır. Yine bir stadyum projemiz var bu yatırım ise 40 milyonluk bir yatırımdır. Atık bertaraf tesisimiz olacak bu da 40 milyon liralık bir yatırımdır. Ring yolu üzerindeki kamulaştırma hızlı bir şekilde çözüyoruz ve ring yolumuz Akhisar’da inşallah bir tur atar hale getireceğiz. Yine kültürel faaliyetlerimiz Akhisar’da en hızlı şekilde devam etmektedir. Buna bağlı olarak ihtiyacımız olan Anfi Tiyatro alanı oluşturuyoruz ve bu da 2 milyon liralık bir yatırımdır. Yağmur suyu kanallarımız ile ilgili lokal sıkıntılarımız var, bunları çözmek ile ilgili bu yıl ki yatırım programımızda çözümü de vardır. Ayrıca hayvan pazarı projemiz vardır.

Temel atma törenini yapacağımız Cuma Pazarı ile ilgili bilgi vermek gerekirse; bu alan 2007 yılında kamulaştırılan bir alandır. İmar planımızda da Cuma Pazarı olarak görünmektedir. 2007 yılında bu alanı 200 milyon liraya kamulaştırdık. Ben burada kamulaştırma sırasında bize her türlü kolaylığı sağlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Projemizi hazırlayarak 5 bin 125 metrekarelik bir alandı burası. 1 Milyon 312 Bin liraya mal olacak ve 180 gün içerisinde bu pazarımızı bitireceğiz. Cuma pazarı şuanda ring yolu üzerinde kurulduğu için trafik açısından büyük sıkıntılar yaşanıyordu. İnşallah bu oluşturacağız Pazar Yeri alanı ile bu problemi çözerek buradaki ring yolumuzu da kamulaştırma işlemlerini bitirerek trafiği rahatlatır hale getireceğiz. Burası Cuma günleri Pazar yeri olacak ancak, bunun dışında burasını çok amaçlı kullanacağız. Çocuk oyun alanları, bankamatikler, zabıta noktaları ve diğer günlerde de kapalı olduğu için bir çok faaliyetlerimizde kullanacağız. Müteahhit firmamız ile konuştuk burasını 180 gün değil 120 gün yani 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

Ak Parti hükümetinin 8 buçuk yıllık dönemde 18 bin kilometre duble yol yaptığını belirten Manisa Milletvekili Recai Berber “Ak Parti Manisa Milletvekili Adayı Recai Berber “artık okul ihtiyaçlarımızın tamamını özel idare tarafından karşılanır hale getirdik. Artık özel idare ve belediyelerimiz ile birlikte vatandaşlarımızın her türlü sorunlarına, sadece yol, kanalizasyon değil her türlü ihtiyaçlarını yerelde karşılayacak çözümler üretmeye çalıştık. Bu çözümlerin olmazsa olmazı da burada kaynakların yerele aktarılmasıdır. Bizler bundan sonra da bu şehirlerimizin, beldelerimizin ve köylerimizin bu alt yapı sorunlarına değil, ekonomik ve sosyal kalkınmalarına da kaynak ayırıyoruz. Ekonomik ve sosyal kalkınma ile ilgili alt yapılara da kaynak ayırıyoruz.

Hakikaten Akhisar’a gelirken artık Akhisar’ımız bir kavşak noktasıdır. O nedenle en önemli sorunu yoldu. Ulaştırma Bakanımız ile İzmir’de bir toplantıdaydık, bu alt yapı çalışmalarının maliyeti ortaya kondu, 20 bin kilometreye çıktı yaptığımız duble yollar. Bunun 18 bin kilometresi şu son 8 yılda yapıldı. Ama bu yollar sayesinde ölçülebilir, sadece yakıt tasarrufu ve zaman tasarrufu vatandaşımıza milletimize sağladığı kaynak tasarrufu yılda 8 milyar liradır. Biz bu yollara harcadığımız paraların sokağa atılmadığını bir de ölçülemeyen hakikaten yüzlerce binlerce vatandaşımızın canına mal olan, özürlü kalmasına yol açan, Allah’a şükür bu yollar yapıldı. Bunlar yeterli değil çünkü çok hızlı gelişiyoruz. Bunlarında yetmeyeceğini anlayarak İzmir ve İstanbul Otoyolunun temelini attık. İnşallah 5 yıl sonra bu otoyol da bitecektir” dedi.

 





















 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız