KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

Akhisar Köftesi, Domat ve Uslu Zeytini Tescillendi

Akhisar Köftesi, Domat ve Uslu Zeytini Tescillendi

12 Nisan 2012 Saat: 12:10
Akhisar Köftesi, Domat ve Uslu Zeytini Tescillendi
Akhisar Köftesi, Domat ve Uslu Zeytini Tescillendi
DAYIOĞLU KASABI

 

Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanlığına, ''Eskişehir Nuga Helvası'', ''Akhisar Domat Zeytini'', ''Akhisar Uslu Zeytini'', ''Diyarbakır Örgü Peyniri'' ve ''Akhisar Köfte''nin coğrafi işaret alması amacıyla yapılan ve bugünkü Resmi Gazete'de ilana çıkarılan başvurulara 6 ay içinde itiraz gelmezse, ürünler tescillenecek.

TPE'nin coğrafi işaretlerin korunmasına ilişkin tescil talep ilanları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Eskişehir Ticaret Odası ''Eskişehir Nuga Helvası''na coğrafi işaret verilmesi için 10 Haziran 2010'da, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ''Akhisar Domat Zeytini'' ile ''Akhisar Uslu Zeytini''ne coğrafi işaret verilmesi için 4 Kasım 2010'da, Diyarbakır Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ''Diyarbakır Örgü Peyniri''ne coğrafi işaret verilmesi için 15 Şubat 2010'da, Ramiz Gıda ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi de ''Akhisar Köfte''ye coğrafi işaret verilmesi için 4 Eylül 2007 tarihinde TPE Başkanlığı'na başvurdu.

Yapılan başvurularda, söz konusu ürünlerin ayırt edici özellikleri, üretim metotları ve bazılarının kimyasal ve fiziksel özellikleri belirtildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlara, 6 ay içinde itiraz edilmezse söz konusu ürünler, coğrafi işaret alacak.

-Coğrafi işaret-

Coğrafi işaret koruması, tescilin temel amacı belirli bir coğrafyadan kaynaklanarak belirgin nitelikleriyle ün kazanmış ürünlerin ''gerçek üreticileri'' adına kayıt altına alınması olarak tanımlanıyor. Böylelikle bölgesel ya da ulusal kalkınmanın desteklenmesi sağlanıyor. Ayrıca ürünlerin niteliklerini kaybetmeden sürdürülebilirliğinin sağlanması, ürünlerin tanıtımının yapılması, ürünün beraberinde getirdiği ünden üreticilerinin ekonomik anlamda faydalanması, tüketici bazında beklenen ve istenen kalitenin garanti edilmesi de tescil sisteminin amaçları arasında bulunuyor.