KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Kültür/Sanat

Akhisarda Antik Kazı Çalışmaları Başlıyor !

Akhisar Antik Kenti Kazı Çalışmaları Başlıyor

16 Eylül 2011 Saat: 13:45
Akhisarda Antik Kazı Çalışmaları Başlıyor !
Akhisarda Antik Kazı Çalışmaları Başlıyor !
DAYIOĞLU KASABI

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Engin Akdeniz, Akhisar’da Thyateira Antik Kenti kazı başkanlığına getirildi.

 

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr Engin Akdeniz, kendi çalışmaları sonrası çok zor olan kazı iznini alarak Bakanlar Kurulu Kararıyla Akhisar’da bulunan Thyateira Antik Kenti Kazı başkanlığına getirildi.

 

Bakanlar Kurulu kararıyla kazı başkanı olan Doç. Dr. Engin Akdeniz, kazı çalışmalarını Adnan Menderes Üniversitesi adına ADÜ’nün öğrencileriyle birlikte yürütecek.

 

Önümüzdeki günlerde başlaması planlanan kazı çalışmalarında Akhisar ilçe merkezindeki Tepe Mezarlığı ile Hastane Höyüğü'nde çalışmalar yapılması öngörülüyor. Yüzeydeki kalıntıların Hellenistik, Roma ve Bizans dönemlerine tarihlendiği Thyateira Antik Kenti, İncil’de bahsedilen ilk 7 Hıristiyan cemaatine sahip yerleşimlerden biri olması dolayısıyla dikkat çekiyor.

 

Antik kentin daha erken yerleşimlerinin Hastane Höyüğü olarak adlandırılan Prehistorik alanın alt tabakalarında yer aldığı tahmin ediliyor. Daha önceki kazılar sırasında sütunlu bir Roma caddesi, apsisli bir Geç roma-Bizans yapısı ile Hellenistik dönem ve sonrasına tarihlenen bazı mimari parçalar açığa çıkarılan Thyateira Antik Kenti, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın arkeolojik SİT ilan etmesi sayesinde koruma altında bulunuyor.

 

Bakanlar Kurulu tarafından kazı başkanlığına getirilen Doç.Dr.Engin Akdeniz 1994 yılından itibaren Adnan Menderes Üniversitesinde çalışıyor.



Haber & Reklamlarınız için : 0236 412 79 22