KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

Akhisar'da Sivas Madımak Katliamı Anma Töreni

Akhisar Aleviler Kültür ve Dayanışma Derneği, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas'taki Madımak Otel'de yakılarak katledilen 33 kişiyi anmak amacıyla Cem Evinde bir tören düzenledi.

3 Temmuz 2024 Saat: 10:37
Akhisarda Sivas Madımak Katliamı Anma Töreni
Akhisar'da Sivas Madımak Katliamı Anma Töreni
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Akhisar'da Sivas Madımak Katliamı Anma Töreni

Haber Merkezi

Akhisar Aleviler Kültür ve Dayanışma Derneği, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas'taki Madımak Otel'de yakılarak katledilen 33 kişiyi anmak amacıyla Cem Evinde bir tören düzenledi. Dernek Başkanı Dursun Ali Şat ve yönetim kurulunun organize ettiği tören, sunuculuğunu Doğa Çidik ve Kardelen Kaya’nın üstlendiği program ile Saat 20.30’da başladı. Tören, Sivas katliamında hayatını kaybedenler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Dursun Ali Şat'ın Açıklamaları

Programda konuşan Akhisar Aleviler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Ali Şat, "2 Temmuz 1993 Sivas Madımak katliamının 31. yılında acımız ve öfkemiz her geçen gün artarak devam ediyor. Madımak katliamı insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur ve zaman aşımı kavramını kabul etmiyoruz. Cumhuriyet tarihinin en barbar katliamının üzerinden 31 yıl geçti. İktidarlar ilk günden beri katliamcı zihniyetin lehinde taraf olmuşlardır. Katillerin avukatlığını yapanlar milletvekili olmuşlardır. Sonunda suçları sabit olanlar ve hüküm giyen katiller affedilerek serbest bırakılmıştır" ifadelerini kullandı.

Şat, Madımak Otelinin utanç müzesi yapılması taleplerinin karşılanmadığını ve bu talebin yerine getirilmesinin toplumsal normalleşmenin bir adımı olacağını belirtti. Ayrıca, Alevi Bektaşi Kültür ve Cem Evi Başkanlığının kapatılması gerektiğini vurgulayan Şat, "Biz Aleviler ezilenler, ötekileştirilenler olarak, katliamın üzerinden 31 yıl geçmiş olmasına rağmen bu acıyı ve öfkeyi unutmadık, unutturmayacağız. Adalet talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Gerçek sorumluların yargılanması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Katliamın üzerinin örtülmesine, sorumluların cezasız kalmasına ve unutturulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Anma Töreni ve Katılımcılar

Programda Süreyya Yalçın, Zelal Deniz İbret, Çağla Ak, Özkan Şahin, Diren Emeç, Hüseyin İbret, Ali Bayram, Ali Rıza Ulusoy, Asil Deniz Yıldız, Şilan Yıldız türküler ve şiirler okudu. Doğa Çidik ve Şilan Yıldız, Semah gösterisiyle program sona erdi.

Törene Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP İlçe Başkanı Hayriye Hacet, EMEP İlçe Yönetimi, Eğitim-Sen temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Akhisar Aleviler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği bu anlamlı anma töreni, Madımak katliamının unutulmaması ve adalet talebinin sürdüğünü bir kez daha gösterdi.

















>

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız