KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

Akhisar'da zeytin sektörüne TKDK eli değdi!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatör sorumlusu Uğur Uslu, Manisa genelinde zeytin ve zeytinyağı sektöründeki işletmelere 10 milyon TL üzerinde bağış destek sağladıklarını belirtti.

10 Nisan 2018 Saat: 10:11
Akhisarda zeytin sektörüne TKDK eli değdi!
Akhisar'da zeytin sektörüne TKDK eli değdi!
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Köroğlu AVM
Akhisar'da zeytin sektörüne TKDK eli değdi!
Haber Merkezi - MHA

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatör sorumlusu Uğur Uslu, Manisa genelinde zeytin ve zeytinyağı sektöründeki işletmelere 10 milyon TL üzerinde bağış destek sağladıklarını belirtti.

Uslu, 2017 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi istatistiklerine göre Manisa genelinde 21 milyon TL'den fazla zeytin ağacı bulunduğunu ve bu ağaçlardan yıllık 325 bin ton zeytin elde edildiğini bildirdi.

Buna rağmen Manisa'nın halen zeytin ve zeytinyağı üretiminde istenen noktada olmadığına işaret eden Uslu, şu bilgileri verdi:

"Halen birçok üretim tesisimizde kara düzen diye tabir ettiğimiz metotlarla imal ediyoruz. İhracat rakamlarımızın düşük olmasının sebebi ise gerek çağdaşlaşma, gerekse de yeni kurulan işletmelerin sayısının az oluşu ve markalaşmanın yetersiz oluşundan geliyor. Biz de bu sıkıntıları sonaerdirmek için hem sofralık zeytin işleme tesislerine hem de zeytinyağı üreten fabrikaların desteklenmesine yönelik IPARD programı kapsamında hibe destekleri verdik. Manisa'da 10 zeytinyağı işleme tesisi kurulumu ve 11'inin modernizasyonu için 7 milyon liralık hibe destek sağladık. Bu destekler sayesinde mevcut üretim kapasitesi yaklaşık 2 kat artışla yıllık 36 bin tona ulaştı ve onlarca vatandaş istihdam edildi. Ayrıca Salihli ve Akhisar ilçelerinde 2,5 milyon liralık hibe destekle yıllık toplam 2 bin ton zeytin işleme kapasiteli 3 tesis kuruldu. Saruhanlı ilçesinde ise yıllık 41 bin ton zeytinyağı atığını yağ ve yakıt olarak ekonomiye kazandıran pirina işleme tesisine destek vererek ekolojik ekonomiye katkı sağladık."

Uslu, destekle kurulan tesislerin bir bölümünün kendi markalarıyla ihracata da başladığına işaret etti.

Desteklerden yararlanan zeytin işleme tesisi sahibi Hikmet Bacak, aldıkları destekle tesislerini modernize ederek ambalajlı üretime başladıklarını, tüketiciye kendi markaları ile ulaştıklarını dile getirdi. Akhisar ilçesinde zeytin işleyen bir tesisin Genel Müdürü Ertan Tosun ise TKDK'den aldıkları makine ve ekipman desteği sayesinde kendi markalarıyla yurt dışına açılmayı planladıklarını bildirdi.