KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

Akut Deprem Tır’ı Akhisar’da

Türkiyeyi dolaşmak üzere yola çıkan Afet Eğitimi ile Türkiye’nin ilk üç boyutlu deprem simülatörünün yer aldığı G-Force Deprem Tırı Akhisar’a geldi.

19 Nisan 2011 Saat: 01:36
Akut Deprem Tır’ı Akhisar’da
Akut Deprem Tır’ı Akhisar’da
DAYIOĞLU KASABI

Türkiye'yi dolaşmak üzere yola çıkan Afet Eğitimi ile Türkiye’nin ilk üç boyutlu deprem simülatörünün yer aldığı 'G-Force Deprem Tırı' Akhisar’a geldi.

Akhisar Belediye Hizmet Binası önü Milli Egemenlik Meydanında kurulan deprem tırında Akut ve Aksigorta elamanlarından ekiple sunum yapıldı. Aksigorta ve AKUT'un, 'afet ve sigorta bilincini arttırmak amacıyla' başlattığı "Hayata Devam Türkiye" sosyal sorumluluk projesi II. Etabı kapsamında Akhisar’da deprem eğitimi verildi. Deprem tırı önünde vatandaşlara deprem konusunda bilgiler verilirken, ardından tıra alınan vatandaşlara 7.4 şiddetindeki simülatör çalıştırılarak deprem anı yaşatıldı. Akhisar Belediyesi Meclis toplantı Salonunda öğrencilere 1 saatlik bir bilgilendirme semineri verildi.

Bu arada, deprem Tırı’nda sunum yapan Tuğba Birincioğlu, deprem anında neler yaşandığının burada açıkça görüleceğini belirterek, “Burada iki oda görüyorsunuz. Biri güvenli oda, diğeri güvensiz. Neden, güvenli? Çünkü bu odadaki tüm yıkılabilecek olan eşyalar sabitlenmiş durumda. Diğer odadakiler ise sabitlenmemiş. İşte bunların aralarındaki farkı burada yaşayacaksınız ve göreceksiniz” dedi. Ardından ise 7.4 şiddetindeki simülatör çalıştırılarak deprem anı yaşatıldı. Güvensiz odadaki tüm eşyalar devrilirken, bu odada bulunan vatandaşlar yıkılan eşyalardan kendini korumaya çalıştı. Güvenli odada sarsıntıdan başka hiç bir şey olmadı ve eşyalar devrilmedi.

Aksigorta Akhisar Acentesi Gökhan Okur şirketin risk konusunda farkındalık oluşturup sigorta bilincini artırmak amacıyla Akut ile işbirliği yaptıklarını belirterek, “Bu işbirliği sayesinde binlerce kişiye ulaşarak çocuklara, ebeveynlere, kamu ve özel şirket çalışanlarına, engelli vatandaşlara doğal afetlerin öncesinde, doğal afet sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nelerden kaçınmaları gerektiğini anlatıyoruz” dedi.

Öte yandan Akut ekibi Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret ederek desteklerinde dolayı teşekkür ederken, Hızlı’da Akut ekibine Akhisar’ı simgeleyen zeytinyağı şiltlerinden takdim etti.







 


































 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız