KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Asayiş

Artık Herkes Şarjlı Bisiklet Kullanamayacak

Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, şarjlı bisikletler için A1 ehliyet ve faturalarını yanında bulundurulmalarını istediler.

20 Haziran 2011 Saat: 19:15
Artık Herkes Şarjlı Bisiklet Kullanamayacak
Artık Herkes Şarjlı Bisiklet Kullanamayacak
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri eski Belediye Meydanı önünde düzenlediği kontrollerde bisiklet sürücülerini durdurup uyararak bundan sonra şarjlı bisikletler için A1 ehliyet ve faturalarını yanında bulundurulmalarını istediler.

Öte yandan 17 yaş altı sürücülere cezai işlem uygulanamadığından dolayı yakalanan bu sürücülerin velilerine cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Akhisar Trafik ekipleri “Akhisar ilçesi fiziki şartlarının düz olmasından dolayı yeni kullanıma başlanan şarjlı bisikletler sayı adedi olarak çoğalmış bunlarında yurt dışından ithal edilmesi yüzünden 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda şarjlı bisikletlerle ilgili açık bir ibarenin bulunmamasından dolayı yapılacak işlemlerde tereddüt hasıl olduğundan Sanayi Ticaret Bakanlı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılan yazışmalarda kanuni boşlukların doldurulduğu; Akhisar halkından emniyet görevlilerine ve ilçenin sorumlu yöneticilerine sık sık bu şarjlı bisikleti kullanan çocukların yaşının küçük olduğu, trafik kurallarını bilmediğinden dolayı trafiği tehlikeye düşürdükleri yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarına karıştıkları bununda vatandaş da huzursuzluk yarattığı zaman zaman basın üyelerine de bunları ilettikleri basınında bunu dile getirdiği tarafımızdan tespit edilmiş, vatandaşımızın bu duyarlı davranışlarını da dikkate alarak kanuni prosedürler tamamlanmıştır. Akhisar ilçe sakinleri trafik ekipleri tarafından bir haftalık bir uyarıdan sonra kanunun gerektirdiği maddeler uygulanacaktır. Vatandaşımızın mağdur olmaması için uyarı süresi sonunda çocuklarını ve kendilerine basın yoluyla iletilen uyarıları dikkate almasının uygun olacağı kanaatindeyiz” dedi.






 











 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız