KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

Ayvaz Dede Camiinin Temeli Atıldı

Akhisar’lı Şeyh İsa Gibi Allah Dostlarından olan Akhisar’lı Ayvaz Dede’nin ismini taşıyacak olan Ayvaz Dede Camii’nin Temeli Protokolün ve Halkın katılımları ile atıldı.

28 Mayıs 2011 Saat: 17:00
Ayvaz Dede Camiinin Temeli Atıldı
Ayvaz Dede Camiinin Temeli Atıldı
DAYIOĞLU KASABI

Akhisar’lı Şeyh İsa Gibi Allah Dostlarından olan Akhisar’lı Ayvaz Dede’nin ismini taşıyacak olan Ayvaz Dede Camii’nin Temeli Protokolün ve Halkın katılımları ile atıldı.

 

Akhisar’lı olan ve Fatih Sultan Mehmet ile birlikte Bosna Fethine Katılan Ayvaz Dede, daha sonra Bosna’da kalıp kendisindeki insan aşkı ve sevgisini Bosna’ lı halka göstererek Müslüman olmalarına vesile olmuştur. Adına İnşa Edilen Camii’nin Temel Atma Törenine, Kaymakam Mustafa Çek, Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu, Belediye Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Latif Çakmak, Müftü Mikail Polat, Huzur Evi Sakinleri ve Çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Yunus Emre Camii Yaptırma, Yaşatma ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Kalın İlk konuşmacı olarak kürsüye geldi ve Ayvaz Dede Hakkında Bilgilendirmede bulundu. Recep Kalın’ın “Takriben 500 Yıl evvel,  Şeyh İsa Hazretlerinin talebelerinden olan Ayvaz Dede, Fatih Sultan Mehmet’inde olurları ile Akhisar’dan birçok Öğrencisi ile Müslümanlığı yaşayarak anlatmak üzere Balkanlara yola çıkıyorlar, vardıkları ve konakladıkları yer Bosna’dır.

 

O Yıllarda Doğanın gereği Bosna kuraklık ve susuzluk çekmektedir. Ayvaz Dede ve talebeleri kendi yaşadıkları bölgenin ismini de Akhisar olarak belirlemişler. Bu kuraklığı gören Ayvaz Dede yine koyulur yollara Dağlarda su yatakları aramaya başlar. Suyu bulur ve bulduğu bu suyu şehre ve köylere ağaç oluklar ile indirmeye başlar. Ne var ki önünde metrelerce yüksek bir kaya parçası çıkar ve suyun geçmesine engel olur. Ayvaz Dede Çaresizdir. Çare ise Şeyh İsa Hazretlerinden aldığı derstir. Sabır ve terbiye ile okumaya ve dua etmeye başlar. Tam 40 gün sonra gece rüyasında kayanın yarıldığını görür ve uyandığında gerçekten kaya yarılmış suyun geçmesine izin vermiştir. Ayvaz Dede’nin Dini sohbet ve eğitimlerini dinleyip kabullenen Bosna Halkı bu olay karşısında topluca Müslüman olmuştur. 500 yıldır Bosnalı kardeşlerimiz Ayvaz dede adına şenlikler düzenlemekteler ve bu kutlamalar muhteşem ve görkemli olmakla birlikte genci, yaşlısı bayı bayanı herkesin katıldığı şenlikler olmaktadır. Bizlerde Akhisar’da 552. Çağlak Festivalini kutlamaktayız. Bu kadar benzerlik olmaz dedik ve Yönetim Kurulu olarak yapılacak camiinin ismi Ayvaz Dede Camii koymaya karar verdik. Ben Recep Kalın olarak diyorum ki; 500 Yıl sonra Bosnalı kardeşlerimizin de katılımı ile ve kabullenilmiş bir şey olarak Sahiplendik.” Diyerek sözlerini tamamladı. Sonrasında İlçe Müftüsü Mikail Polat, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Kaymakam Mustafa Çek sırasıyla Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarını gerçekleştirdiler.

 

Temel Atma işlemi gerçekleştirilmeden önce Gülbeyaz Et Kombinesi tarafından Dana kesimi yapıldı ve Akhisar Müftüsü Mikail Polat’ın okuduğu dua ile birlikte Ayvaz Dede Camii’nin Temeli Atıldı. Törenin sonrasında ise Gülbeyaz Yemek Fabrikası’nın hazırladığı Pilav dağıtıldı ve yanında ayran ve Dondurma ikramı da yapıldı.

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız