Akhisar’a fakülte açılması için Mecliste kanun teklifi veren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu bu talebini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a yazılı olarak iletti
Bakırlıoğlu Akhisar’a Fakülte Açılması TalebiniMeb Ve Yök’e İletti
Haber Merkezi
Akhisar’a fakülte açılması için Mecliste kanun teklifi veren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu bu talebini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a yazılı olarak iletti.Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu mektubunda; 1992 yılında kurulan Celal Bayar Üniversitesi kurulduğu günden bu yana ülkemizin, Ege bölgesinin ve Manisa’mızın bilimsel ve teknolojik gelişmesine önemli katkı sağlamıştır.
Zaman içerisinde bilimsel ve teknolojik gelişmelere ihtiyaçlara paralel olarak Manisa ve ilçelerinde yeni fakülte ve yüksek okullar açılmıştır. Ne yazık ki Akhisar ilçemiz Manisa’mızın yüzölçümü ve nüfus bakımından en büyük ilçesi olmasına rağmen bir fakülte açılması hayali gerçekleşmemiştir.
1977 yılında temeli atılan 300 milyon dolar harcanarak 1993 yılında tamamlanan fakat açılmayarak atıl bir yatırım olarak bekleyen Akhisar Sigara Fabrikasının 1.200 dekarlık alanının 220 dekarı, imar değişikliği ile eğitim alanı olarak belirlenmiş ve Manisa Celal Bayar Üniversitesine tahsis edilmiştir.
Akhisar Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği bu alanda MYO binası inşaatına başlamış ve inşaatın önemli kısmını tamamlamıştır.
Kredi Yurtlar Kurumu bu alanın yakın 500 kişilik öğrenci yurdu inşaatı devam etmektedir.
İş ve gelecek kaygısı nedeniyle gençlerin meslek yüksek okullarına olan talebi giderek azalmaktadır. Geçmiş yıllarda 1.500 olan öğrenci sayısı her yıl azalmaktadır. Dolayısıyla 500 kişilik öğrenci yurdu ve yapımına ara verilen yeni MYO binası atıl konuma gelecektir.
Sigara Fabrikası alanının Üniversiteye devredilmesi ile bölge önemli bir eğitim merkezi olmaya adaydır.
Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi için çalışmalara başlanmıştır. Bunun yanında Veteriner Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakülteleri açılması için uygun koşullar bulunmaktadır.
1200 dönümlük arazide, tarımsal araştırma uygulama alanları ve “Tarım Teknokenti” ve “Hayvancılık Araştırma Geliştirme Merkezi” kurulmasına uygun çok ciddi bir potansiyel bulunmaktadır.
Tütün Eksperliği Meslek Yüksek Okulu ve Akhisar MYO’nun mevcut akademik kadrosu ve fiziki şartları, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi açılması için uygundur.
Akhisar’da faaliyette bulunan ve 4.000 metrekare kapalı alana sahip Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin bu alana çok yakın olması Diş Hekimliği Fakültesi için büyük avantaj sağlayacaktır.
Akhisar’ımıza Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakülteleri kazandırılması konusunda destek beklediği ifadelerine yer verdi.