KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

BAL-GÖÇ’den çifte vatandaşlık açıklaması

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği (BAL-GÖÇ), e-Devlet sisteminde Aile soy ağacı sorgulamasının ardından göçmenlerin çifte vatandaş olma talepleri ile ilgili basın açıklaması yaptı.

5 Mart 2018 Saat: 15:00
BAL-GÖÇ’den çifte vatandaşlık açıklaması
BAL-GÖÇ’den çifte vatandaşlık açıklaması
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Köroğlu AVM

BAL-GÖÇ’den çifte vatandaşlık açıklaması

Metronom Haber Ajansı-MHA

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği (BAL-GÖÇ), e-Devlet sisteminde Aile soy ağacı sorgulamasının ardından göçmenlerin çifte vatandaş olma talepleri ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Dernek binasında yapılan açıklamada Başkan Tunay Gül, çifte vatandaşlıkla ilgili bir konu çıktığında yapılması gerekeni yapacaklarını ifade etti.

Çifte vatandaşlık konusunun yakın takipçisi olacaklarını kaydeden Gül; “Bugün burada toplanmamızın amacı sizlerden gelen şikâyetler doğrultusunda; E-Devlet sisteminde çıkan aile soyağacı bilgilerinden yola çıkarak çifte vatandaşlık doğrultusundaki taleplerden dolayı toplanmış bulunmaktayız. Siz değerli göçmenlerin çifte vatandaş olma isteği bulunmaktadır.

Derneğimizin açıldığı zamandan günümüze kadar bu yönde çalışmalarımız bulunmaktadır. Yaptığımız birçok kurumsal ve resmi ziyaretlerde Makedonya hükümetinin 2002 yılından itibaren çifte vatandaşlık kabul hakkını tamamen kaldırmıştır. Bazı balkan göçmenleri bu konularda çeşitli firmalar aracılığı ile kendileri çifte vatandaşlığa aldırmak istiyorlar.

Ben dernek başkanı olarak değil normal bir vatandaş olarak başvuru yaptığımda 6-12 ay arasında sonuçlanacağını bildiriyorlar. Çeşitli firmalar 5.000 TL civarında bir ücret almaktadırlar. İşlem süreci hakkında bilgi vermektedirler fakat onlara 2002 yılında Makedonya hükümetinin çıkarmış olduğu yasa ile ilgili bilgi verememektedirler.

Şunu özellikle belirtmek isterim ki bizim içimizde çifte vatandaşlık duygusu var ve devam etmektedir. Fakat bu kanun sebebiyle devam etmemektedir. Ama biz Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği olarak bu konunun her zaman yakın takipçisiyiz. Çifte vatandaşlıkla ilgili bir konu çıktığında yapılması gerekeni yapacağız. Geçen yıl Ege bölgesinde 387.000 imza toplanmıştır. Bu konuyla ilgili tüm girişimler yapılmıştır. Tüm Balkan Göçmenlerine seslenmek istiyorum; Bu konuyla ilgili hiç bir firma ile görüşmeyiniz, müracaatta bulunmayınız.

Makedonya yarı bağımsız bir Avrupa ülkesidir. Çifte vatandaşlık konusunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine bu konuda başvuruda bulunulmuştur. Yeni bir hükümeti kurulduğunda çifte vatandaşlık konusu ile ilgilenecekleri konusunda beyanda bulunmuşlardır. Makedon devletinin tek korkusu Türkiye’ye göç eden göçmenlerin orada bıraktıkları mal mülkü geri istemeleridir.

Bizim tek amacımız Türkiye’de bulunan göçmen esnaf kardeşlerimizin orada iş girişimlerinde bulunmalarıdır. Çifte vatandaşlık hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlarımız her zaman derneğimize müracaat edebilirler” dedi. Yapılan basın açıklamasına Dernek Başkanı Tunay Gül, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldı.