KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

Başkan Hızlı, Basın Bayramında Basın mensupları ile buluştu

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle Akhisarlı basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.

24 Temmuz 2018 Saat: 15:30
Başkan Hızlı, Basın Bayramında Basın mensupları ile buluştu
Başkan Hızlı, Basın Bayramında Basın mensupları ile buluştu
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Başkan Hızlı, Basın Bayramında Basın mensupları ile buluştu

Haber Merkezi - MHA

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle Akhisarlı basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.

Akhisar Belediyesi Teras katında kahvaltıda buluşan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya Başkan Yardımcıları Ömer İşçi ve Ali Velestin, Özel Kalem Müdürü Fatih Baybatur ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu eşlik etti.

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğünün toplumların en temel demokratik haklarından birisi olduğunu belirten Belediye Başkanı Salih Hızlı, basın kuruluşlarının ve basın mensuplarının halk ile yönetenler arasında bir köprü vazifesini yerini getirdiğini kaydetti.

Belediye Başkanı sözleine şöyle devam etti, “Kadim bir şehrin yaşayanlarıyız. Bu şehre katkı sağlamamız gerekiyor. Baştan beri bu şehirle ilgili düşünce ve hayallerimizi hep birlikte konuştuk ve zaman zaman bir araya geldik. Tabiki zaman devam ettikçe hayat sürdükçe şehirle ilgili yeni anlayışlarımız ve yaklaşımlarımız olacaktır. Gençlerimiz var; aslında onların da yeni zaman diliminde şehre önerileri olacaktır mutlaka. Bence bu geçiş yavaş yavaş da sağlanıyor. İşte bizler yaşlanırken aramızda genç gazetecilerimiz de var, onların hayata bakışları var çünkü bu şehirde bizden sonra onlar yaşayacak. Bizler kendi deneyim ve tecrübelerimize bakıyoruz ama onların da yeni deneyim ve tecrübeleri oluşuyor.

Teknolojik bir çağdayız, teknolojinin artık bir araç olmaktan çıktığı amaç olmaya ilerlediği bir durumdayız. Bu durumu çok iyi analiz edip ona göre de gençlerimize bir alan açmamız gerekiyor. Çünkü herşeyi bizim kurgulama şansımız ve imkanımız yok, çünkü 10 ila 20 yıl sonrasında belki de bizim hakim olamayacağımız, anlayamayacağımız bir çok şeyle karşı karşıya kalacağız. O yüzden yeni ve genç zekaların bunu doldurabileceğini düşünüyorum açıkçası. O konunun da ucunu açık bırakmak lazım, yani gençlerimizin herşeyi tanımlanmış bir hayata değil de ucu açık kendilerinin de inisiyatif kullanıp kendi düşünce ve anlayışları doğrultusunda alanlar oluşturmamız gerekiyor.

Hali hazır durumda Akhisar’ı konuşmamız gerekirse, farklı açılardan değerlendirdiğimizde biz kendi yönetimimiz süresi içerisinde hayata ilişkin her alanda birşeyler yapmaya çalıştık. Bunu yaparken de bütün Akhisarlılarla birlikte yapmaya çalıştık. Yani spordan sanata her konuda paydaş olmaya çalıştık şehrin bütün dinamikleri ile hareket etmeye çalıştık. Şuanda önümüzde de bir üniversite meselesi var. Üniversite meselesinde de bu oda seçimlerimiz sonrası özellikle Ticaret Odası’nın önemli inisiyatif alma isteğini görüyoruz. Yine Üniversite Derneği ile Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası, Akhisar Ticaret Borsası ve belki OSB yönetimini de davet ederek bir toplantı yapmak istiyoruz.

Bütün bu işleri yaparken bizim özellikle yapmaya çalıştığımız bir şey var, biraz önce söylediğim bağlamda böyle çok tanımlı tabiki objektif kuralları yerine getireceğiz ama herkesin işin içine girip inisiyatif alabileceği bir an oluşturmak. Şehirler yönetilirken, bence şehirlerin ulaşabileceği en önemli nokta kendi yaralarını sarabilir hale gelebilir şehirleri inşaa etmemiz gerekiyor. Yani sürekli proje üretilen, sürekli sübvanse edilen şehirler mutlaka olacak ama bunlar zaman içerisinde kendi yaralarını sarar mekanizmalar oluşturması lazım. Yani sivil toplum örgütlerimiz, sivil insanlarımız, kurumlar hepsi bir arada şehir ile ilgili psikolojik duvarlara çarpmadan inisiyatif alabilirler ve konuşabilmeliler. Özellikle biz bu ortamı oluşturmaya çalıştık” dedi.