KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

Bu Hafta Ki Konuk Uzman Doktor Atilla Keskin Oldu

Akhisar’ın İlk Özel radyosu olan Radyo Metronom’da Cumartesi Günleri 13.00 – 14.00 saatleri arasında yayınlanan 1 KONU 1 KONUK programının konuğu Özel Akhisar Hastanesi Kardiyoloji uzmanı doktor Atilla Keskin oldu.

7 Nisan 2018 Saat: 17:30
Bu Hafta Ki Konuk Uzman Doktor Atilla Keskin Oldu
Bu Hafta Ki Konuk Uzman Doktor Atilla Keskin Oldu
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Köroğlu AVM

Bu Hafta Ki Konuk Uzman Doktor Atilla Keskin Oldu

Metronom Haber Ajansı -MHA

Akhisar’ın İlk Özel radyosu olan Radyo Metronom’da Cumartesi Günleri 13.00 – 14.00 saatleri arasında yayınlanan 1 KONU 1 KONUK programının konuğu Özel Akhisar Hastanesi Kardiyoloji uzmanı  doktor Atilla Keskin oldu.

ATİLLA KESKİN KİMDİR?

Artvin doğumluyum. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde okudum. İhtisası mı İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde yaptım. Ardından uzmanlık hayatımı İzmir Manisa Akhisar’da sürmekteyim.  Akhisar’a ilk atanan kardiyolaji uzmanıyım.

KARDİYOLOJİ BÖLÜMÜNÜ SEÇMENİZDE NE ETKİLİ OLDU?

Tıp mesleği günümüzde olduğu gibi o zamanda popülerdi.iş güvencesi açısından herkesin tercih edeceği bir meslek bundan dolayı seçtim.

KALP KRİZİ NEDEN MEYDANA GELİR?

Yeryüzünde gerçekleşen ölümlerin %40 ı kalp koroner hastalıklarından kaynaklanıyor. Koroner kalp hastalıkları Kalbin kendi damarlarında tıkanmayla meydana gelen kalp krizi demektir. Kalp hastalıkları oranının günümüzde giderekte arttığı gözlemleniyor. En önemli nedeni de yaşam tarzımız kalp hastalıkları oranını azaltmak yerine tam tersine arttırmak yönünde değişmesinden kaynaklanıyor. Teknolojinin konforun kolaylaşması, hareketin azalması, hareketsizliğin artması, gıda alışkanlıklarımız , sigara alışkanlıkları, az spor yapmamız maalesef kalp ölüm oranının artmasına neden oluyor. Kalbin kendini besleyen damarları vardır biz bunlara koroner damarlar diyoruz. Bu damarlar da eğer bir tıkanma daralma olursa kalp çalışması için gerekli oksijen ve gıdaları alamadığı için bir hasar oluşacaktır ve kalp krizi dediğimiz olay gelişecektir.

KALP KRİZİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

En önemli belirtisi göğüs ağrısıdır. Bunun yanında bulantı ,kusma, terleme ve bazende bayılma ile bilinç kaybı ortaya çıkabilmektedir. Kalp ağrısı kalp krizini işaret etsede bazı hastalarda özellikle karın ağrısıyla kendisini belli etmektedir. Bu belirtiler hastalarda %80 oranında gözüküyor. Bazı durumlarda hiçbir belirtisi olayabiliyor biz bunlara sessiz kalp krizi diyoruz. Ağrının karakteri nedir dediğmizde genellikle göğüs duvarının ardında sıkıştıran ağırlık hissi, baskı yapıcı tarzda belirtileri vardır.

BİR İNSANIN KALP KRİZİ GEÇİRDİĞİNİ NASIL ANLARIZ?

Şiddetli bir göğüs ağrısıyla şikayetini belirtiyorsa kalp krizi olabileceği akla gelmelidir.

KRİZ ANINDA NE YAPMALIYIZ?

Kriz anında damarları açabilecek herhangi bir hareket yok. O yüzden yalnızsak hemen bir yakınımızı arayabiliriz. Bulunduğumuz  odanın kapısını açalım. Kalp krizi geçiren kişiyi kuvvetli bir şekilde öksürtebiliriz çünkü kuvvetli bir öksürük tıkanmış kan akışını hızlandırabilir. Burun deliklerini kapatarak kuvvetli bir şekilde öksürtebiliyorsak  yararlı olabilir. Bunun yanında bir bardak suyla asprin içilmesi gibi durumlar olabilir. Birde yapmamız gereken şeyler var. Mesela bir şeyler yiyip içmemeliyiz ve ayakta durmamalıyız. Muhakkak yatma pozisyonunda olmalı çünkü tansiyon düşmesi kalp krizini tetikler. Eğer bir sağlık personeli değilseniz hastaya kesinlikle hiçbir müdahale yapmayın. Çünkü yanlış bir müdahale hastaya zarar verir.

PEKİ RİSK FAKTÖRLERİ NELERDİR?

Temel başlıkta 2 ye ayırıyoruz. Değiştirilebilen ve değiştirilemeyen risk faktörleri var. Değiştirilemeyen risk faktörlerine bizim yapabileceğimiz hiç bir şey yok. Genetik bir kalp hastalığı gibi faktörler değiştirilemeyen faktörlerdir. Değiştirilebilen faktörler olarak beslenmemize dikkat ederek, spor yaparak kalp krizi riskini azaltabiliriz.

PEKİ ELEKTRONİK SİGARAYI ÖNERİYORMUSUNUZ?

Kesinlikle doğru değil hiçbir faydası olmadığı gibi değişik riskleri de vardır. Hiçbir şekilde önermeyiz.