KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Siyaset

CHP Akhisar İlçe Teşkilatından Madımak İçin Yazılı Açıklama

Bugün, ülkemizin tarihine kara bir leke olarak geçen Sivas Madımak Oteli'nde yaşanan acımasız saldırının 31. yıl dönümünde bir kez daha derin bir üzüntü ve öfkeyle hatırlıyoruz.

2 Temmuz 2024 Saat: 14:13
CHP Akhisar İlçe Teşkilatından Madımak İçin Yazılı Açıklama
CHP Akhisar İlçe Teşkilatından Madımak İçin Yazılı Açıklama
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

CHP Akhisar İlçe Teşkilatından Madımak İçin Yazılı Açıklama

Bugün, ülkemizin tarihine kara bir leke olarak geçen Sivas Madımak Oteli'nde yaşanan acımasız saldırının 31. yıl dönümünde bir kez daha derin bir üzüntü ve öfkeyle hatırlıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Başkanlığı olarak, 2 Temmuz 1993 tarihinde yaşanan bu insanlık dışı katliamı unutmadık, unutturmayacağız.

Madımak Oteli'nde, sanata, düşünceye ve özgürlüğe yönelik yapılan bu hain saldırı, ülkemizin hoşgörü ve barış içinde yaşama ideallerine vurulmuş ağır bir darbedir. Bu trajik olayda hayatını kaybeden 35 aydınımızı, sanatçımızı ve yurttaşımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Onların bıraktığı miras, toplumsal barış ve insan hakları mücadelesinde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

Sivas olayları, sadece bir grup insanın canını yitirdiği bir katliam değil, aynı zamanda toplumumuzun vicdanını yaralayan derin bir travma olarak hatırlanmalıdır. Bu acı olayın sorumlularının ve destekçilerinin hala adalet önünde tam anlamıyla hesap vermemiş olması, hukukun üstünlüğüne olan inancımızı zedelemekte ve toplumsal barışa olan ihtiyacımızı bir kez daha gözler önüne sermektedir.

Bugün burada, Sivas’ta hayatını kaybeden tüm canlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkemizde bir daha asla böyle acıların yaşanmaması için toplumumuzun tüm kesimlerini hoşgörü, saygı ve sevgi temelinde bir arada yaşamaya davet ediyoruz. Her türlü nefret söylemi, ayrımcılık ve şiddetin karşısında durarak, barış içinde, özgür ve demokratik bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Madımak'ta yitirdiğimiz canlarımızı unutmadık, unutturmayacağız. Adaletin, barışın ve demokrasinin hakim olduğu bir Türkiye'de, bu acıların bir daha yaşanmaması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle, tüm yurttaşlarımızı, Madımak'ta yitirdiğimiz canlarımızı saygıyla anmaya ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için bilinçli ve kararlı bir duruş sergilemeye davet ediyoruz.

 

Saygılarımızla,

Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Başkanlığı

 



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız