KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın “Çiftçimizi Geri Kazanmalıyız” dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın “Çiftçimizi Geri Kazanmalıyız” dedi

4 Aralık 2011 Saat: 16:00
CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın “Çiftçimizi Geri Kazanmalıyız” dedi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın “Çiftçimizi Geri Kazanmalıyız” dedi
DAYIOĞLU KASABI

 


 

Gölmarmara ilçesinde ikamet eden CHP Manisa İl Genel Meclis Mustafa Coşkun’un cenaze törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın Akhisar CHP İlçe teşkilatında yaptığı açıklamada Ak Parti’nin köylüyü bitirme noktasına geldiğini, ancak buna rağmen bu bölgelerdeki oylarında bir düşme olmadığını kaydetti. Kısal bölgedeki vatandaşlara ulaşılarak mutlaka doğruların aşılanması gerektiğini vurgulayan Günaydın Tütün, Pamuk, Mısır ve Zeytin sektöründeki bitirilme operasyonundan bahsetti.

 

CHP ilçe lokalinde, Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Özgür Özel, TÜS-KOOP Bir Genel Başkanı Halis Uysal, ilçe Başkanı Vehbi Bakırlıoğlu, yönetim Kurulu, Gençlik ve Kadın Kolları partililer ve çiftçilere hitap eden Genel Başkan Yardımcısı,  Ziraat Yüksek Mühendisi, eski Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Gökhan Günaydın “Yarın (Pazar) günü İzmir’de “Adalet, Demokrasi ve Cumhuriyet” Mitingini gerçekleştireceğiz. Gölmarmara’da kaybettiğimiz İl Genel Meclisi üyesi arkadaşımız Mustafa Coşkun’un cenazesi ardından Akhisar ilçe teşkilatına uğramak istedik. Akhisar bizim için gerçekten çok önemli bir yer. Akhisar’da çok farklı bir çelişki var, merkez’de CHP önde giderken, kırsal kesim köylerde AKP’nin birinci olduğu görülmektedir. Bundan ortaya çıkıyor ki demek ki köylünün hali gerçekten çok iyi. Köylünün dert edecek bir durumu yok ve biz de abartıyoruz demek ki. Ben buraya gelirken bir Tütün oteli gördüm. Tütün Otel’in adını neden Tütün koymuştu Akhisarlılar, Akhisar’da Tütün vardı dimi ve insanlarımız Tütün’den para kazanırlardı. Akhisar’da artık 1 kilo dahi Tütün üretiliyor mu arkadaşlar. Akhisar’da Tütün kalmadı, sebep ne, bakın ben sizlere sebebini söyleyeyim. Bu iktidar 2004 yılında Tekel’in içki fabrikalarını 300 milyon dolara sattı, 19 fabrikayı. Bunları satın alanlarda bunlardan iki kat kar elde ederek başkalarına sattılar. Yani bizden 300 milyon dolara çıkan fabrikalar başkasına 2 milyar dolara gitti. Yalnızca hazinenin kaybı değildir bu, aynı zamanda üzüm üretecinin üzüm satacak fabrikası bulamaması ve o fabrikalarda çalışacak arkadaşlarımızın çalışacak fabrikalar bulamamasıdır. Daha sonra ise bu 19 fabrikadan 9’u kapanmıştır.

 

2008 yılında Tekel’in 6 tane sigara fabrikası 2.1 Milyar Dolara British American Tabacco Fabrikasına satıldı.  Yani bize ait olan fabrikalar artık İngiliz ve Amrikalının olmuştur. Satın alanlar naptılar, İstanbul Tütün Fabrikası, Adana, Samsun, Tokat, Bitlis ve Malatya fabrikaları kapandı. Yani bugün Türkiye’de 6 sigara fabrikasının altısı da kapandı. Türkiye 10 yıl evvel yılda 200 bin ton tütün üretebilirken bugün Tütün üretimimiz 53 Bin ton’ a düşmüştür. Tütün’den işte bugün burada Akhisar’da gördüğümüz gibi Tütün Otel gibi isimleri kaldı. Peki bu ülkede insanlarımız sigara içmeye devam ediyor mu, ediyor. Bu sigaralar artık yabancıların, yani yabancı çiftçi tütün üretecek, yabancı fabrika onu işleyecek, yabancı bunun satışından para kazanacak, biz ise yalnızca cebimizden para çıkartıp vereceğiz. Yani işte Akhisar’da tütün kalmadıysa bu tesadüf değil, Tütün’ü bitirmek isteyenlerin can damarlarımızı kesmek isteyenlerin Akhisar’a getirdikleri tablo budur.

 

İkinci konu ise pamuk, dünyada pamuk üretiminde ilk sıralarda yer alan bir ülke içerisindeydik. Türkiye’nin bütün bölgelerinde yetişiyor pamuk ürünü. Artık Akdeniz bölgesinde pamuk nerdeyse kalmadı. Biz pamuğumuzu ekmiyoruz artık, Yunanistan’dan, Mısır’dan ve Amerika’dan bir de Türkmenistan’dan pamuk ithal ediyoruz.  Türkiye Pamuğa yılda 1 milyar dolar ithalat parası veriyoruz” dedi.

 

Seçimler öncesi CHP'nin çiftçiye mazotu 1,5 liraya vereceğini vaat ettiklerini söyleyen Günaydın, "Petrol, ithal ettiğimiz bir yakıt. Fakat tüm masraflar üzerine konduğu zaman Mazot 1,5 liraya mal oluyor. Ama akaryakıta 2 kat vergi koyuyorlar. 2002 yılında buğday 30 kuruştu. Mazot 1 lira idi. Çiftçi 3 veya 3,5 kilo buğdaya 1 litre mazot alabiliyordu. Şimdi buğday 50 kuruş, mazot 4 liraya yakın. Çiftçi 8 kilo buğday satacak 1 litre mazot alacak" dedi.



Zeytin ve zeytinyağı konusunda da görüşlerini açıklayan Günaydın, "Bir zamanlar zeytin yağını kötüleyip, margarinin faydalarını söylüyorlardı. Tenekelerle margarin satılıyordu. Öğrendiğime göre son 8 yılın en düşük zeytin fiyatı bu sene olmuş. Girdiler en az 2-3 kat artmış. Her şey ortada" dedi.



Çiftçinin kırsal kesimlerde zor şartlar yaşamasına rağmen AK Parti oylarında azalma yaşanmadığına dikkat çeken Günaydın, "Memurumuzun, emeklimizin, işçimizin, esnafımız yanında özellikle kırsal kesimdeki çiftçimizin zor şartlarda olmasına rağmen, AKP oylarının azalmadığına bir anlam veremiyorum. Bir kilo makarna, 1 şişe yağa, gıda torbalarına halkımızın kanmaması gerekiyor. Biz CHP'liler mutlaka gerçekleri anlatmaktan vazgeçmeyerek mutlaka önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde AKP'yi iktidardan indirmemiz gerekiyor" dedi.