KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

Çiftçi Malları Koruma Başkanları İlk Kez Akhisarda Toplandı

Çiftçi Malları Koruma Kurulları toplantısı Akhisarda yapıldı.

19 Nisan 2011 Saat: 12:31
Çiftçi Malları Koruma Başkanları İlk Kez Akhisarda Toplandı
Çiftçi Malları Koruma Başkanları İlk Kez Akhisarda Toplandı
DAYIOĞLU KASABI

Çiftçi Malları Koruma Kurulları toplantısı Akhisar'da yapıldı. 1. Türkiye Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları Tanışma ve Dayanışma toplantısı Akhisar Belediyesi Meclis Toplantı salonunda gerçekleşti. 1941 li yıllarda kurulan Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları ilk kez bir toplantıda bir araya geldi. Her türlü kararın Kaymakamların iki dudağının arasında olduğunu ve bu sıkıntıları bitirme noktasında en büyük sorunun aslında ekonomik sorun olduğunu belirttiler.

Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda Kaymakam Mustafa Çek'in de takip ettiği toplantının ev sahipliğini İlçe Çiftçi Malları Koruma  Başkanı Öner Güllüoğlu ve yönetim kurulu üyeleri yaptı. Kilis, Aydın, Çanakkale, İzmir, Manisa, Kütahya, Balıkesir illerinden ve 20 yi aşkın ilçe Çiftçi Mallara Koruma kurulları yöneticilerinin hazır bulundukları toplantının Divan Başkanlığını Kilis Koruma Kurul Başkanı Mehmet Kara yaptı. Divanda  ev sahibi Öner Güllüoğlu,  Bornova'dan  Abdullah Tümbelek, Çine'den Burcu Karaduman'da  bulundular. Katiplikleri Aydın Ayder ve Hülya Atasoy'un yaptığı toplantıda İzmir'den konunu uzmanı olan Avukat  Erdal Yağçeken geniş açıklamalarda bulundu.

Söz alan konduk Çiftçi Malları temsilcileri, yıllardan beri tahsilat yamadıklarını, bu yüzden hizmetin aksadığını, kılık kıyafet ve teçhizat açısından İçişleri bakanlığına, denetim açısından Tarım ve Köy İşleri bakanlığına bağlı olduklarını belirterek, “ Kocamızın kim olduğunu bilmiyoruz. Ne Musa'ya ne İsa'ya yaranabiliyoruz. 70 yıllık bir yasa ile görev yapıyoruz.  Yapılan bazı değişiklikler hep  koruma kurların aleyhine düzenlendi. Personelimizin ücretlerini bile ödeyemiyoruz. Kaymakamların iki dudağı arasından çıkacak sözlerle kapatılabiliriz.  Çalışanlarımızın özlük haklarını kimler sahip çıkacaklar.” Ortak noktalarında konuştular. Avukat  Erdal Yağçeken, “4081 sayılı 1941 yılında çıkan yasa ile kurulan Çitçi Malları Koruma Kurulları için  günümüz şartlarına göre tekrar düzenlemeler yapılması gerekir. Mutlaka birlik ve beraberlik içinde hareket ederek yapınıza uygun yasa tekliflerinin hazırlanması gerekir. Tahsilat konusunda mutlaka Hukuk bürosu oluşturmanız gerekir. Gelişi güzel bir avukata verilen vekaletname ile tahsilat yapamazsınız.” dedi. Avukat Erdal Yağçeken, toplantıya katılan çiftçi malları temsilcilerinin özel soruları da tek tek cevaplandırdı.

Toplantı sonunda hazırlanan ortak isteklerin bulunduğu bildiri  imzaya açılıp, yetkili birimleri ve ilgili bakanlıklara bildirilecek.

 

 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız