zel Doğuş Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Bedri Baysal bilgilendiriyor.
Çınlama Terapisi Özel Doğuş Hastanesi’nde
Haber Merkezi-MHA
Özel Doğuş Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Bedri Baysal bilgilendiriyor.
Çınlamanın tedavisine öncelikle tanının detaylı bir testle konulması, özellikle işitme kaybının eşlik ettiği durumlarda tek kulakta çınlamanın araştırılması gerektiğini ifade eden Dr. Bedri Baysal, “Çınlama şikayetiyle hastanemize başvuran hastaların ayrıntılı bir şekilde hikayesi alınıp, muayene ve testler ile analiz tamamlandığında terapi süreci başlıyor.” dedi.
Hastalarımıza dikkat etmesi gerekenleri anlatıp, geniş kapsamlı bir çınlama analizi yaptıktan sonra terapi uygulamaya başlıyoruz. Bu terapi; rahatsız edici nitelikte olmayan bir arka plan gürültüsü verilmesiyle dikkatin dağılmasını sağlıyor ve kulak çınlaması geri plana atılıp, erken uyarı etkisi giderek azalıyor. Sonunda kulak çınlaması rahatsız edici olmaktan çıkıyor ve artık işitilmiyor. Terapi, hastanın devam etmeyi gerek duymayacağı noktada ve uygulanacak bazı testler sonrasında sonlanıyor. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalarda, terapi uyguladığımız hastalarımızın %70’inin çınlama seviyelerinde ortalama %45 oranında rahatlama kaydettik. Bu oran, hastanın günlük hayatına dönmesine ve rahatlamasına oldukça katkıda bulunuyor.
Unutmayın! Çınlama, ciddi bir biçimde ele alınarak, belirli bir yaklaşım planıyla değerlendirilmesi gereken bir rahatsızlıktır.