KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

Demokrasi Güçleri, Yangınlara Dair Sert Mesajlar

Akhisar’da birçok sivil toplum örgütünün temsilcilerinden oluşan Akhisar Demokrasi Güçleri, ülkemizin çeşitli bölgelerinde meydana gelen orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla bir araya geldi.

24 Ağustos 2024 Saat: 08:43
Demokrasi Güçleri, Yangınlara Dair Sert Mesajlar
Demokrasi Güçleri, Yangınlara Dair Sert Mesajlar
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Demokrasi Güçleri, Yangınlara Dair Sert Mesajlar

Metronom Haber com

Akhisar’da birçok sivil toplum örgütünün temsilcilerinden oluşan Akhisar Demokrasi Güçleri, ülkemizin çeşitli bölgelerinde meydana gelen orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla bir araya geldi. 19.00’da Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi Öğretmenevi önünde toplanan grup, orman yangınlarının doğa ve ekosistem üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekerek, bu yangınların nedenlerinin ve sonuçlarının titizlikle araştırılması gerektiğini vurguladı.

Topluluk adına açıklamayı yapan Akhisar Çevre Derneği Başkanı Erden Boşnak, yangınların önlenmesi ve yanan bölgelerin doğru şekilde ıslah edilmesi için çevreci politikaların önemine değindi.

Basın Açıklamasını okuyan Akhisar Çevre Derneği Başkanı Erden Boşnak, “Son günlerde ülkemizin ve ilimizin birçok noktasında son derece üzücü ve kaygı verici orman yangınları yaşanmaktadır. Bu yangınlar doğamızın ve ekosistemimizin büyük bir tehdit altına girmesine neden olmuştur. Yangınlar, hem yerel halkımız hem de ülke genelindeki çevre bilinci açısından ciddi bir endişe kaynağıdır.

Yangınların bir anda ve son günlerde birçok yerde bu denli büyümesinin sebeplerinin son derece iyi bir şekilde araştırılması gerekmektedir. Özellikle yangınların başlama sebeplerinin insan kaynaklı olup olmadığı, rant amacıyla bazı özel şirketler ya da kişilerin kasıtlarının olup olmadığı konusunda etkili bir soruşturma yapılması gerekmektedir.

Aynı şekilde yangınlardan sonra bilimsel metotlara uygun şekilde ve çevreci politikalarla ıslah çalışması yapılması gerekmektedir. Buna göre yanan bölgelerin şirketlere peşkeş çekilmemesi çok önemlidir.

Anayasanın 169. Maddesinde “Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir, bu yerlerde başka çeşit tarım ve hayvancılık yapılamaz. Orman sınırlarında daraltma yapılamaz” denilmektedir ve hüküm ile devlete ormanları koruma görevi getirmektedir.

Ancak son yangınlar göstermektedir ki hükümet ormanları koruma görevini tam olarak yerine getirememektedir. Son dönemde orman yangınları sayısı neredeyse 5 kat artmıştır. Bu yangınlar hem ekosistemimize hem de canlıların yaşamında büyük zarar vermektedir. Ancak yangınların önlenebilmesi için devlet tarafından gerekli tedbirler alınmadığı gibi ıslah çalışmalarında da aynı şekilde bilimsel metotlara ve halkçı politikalara başvurulmamaktadır.

Bu nedenle öncelikle yangınların önüne geçilebilmesi için çevreci olmayan tüm politikaları son verilmeli, çevreye zarar verme ihtimali yüksek olan şirket projelerine onay verilmemeli, yangın gerçekleştikten sonra ise orman alanları şirketlere ve kişilere ranta açılmamalı, ıslak işlemleri için tüm imkânlar seferber edilmelidir. Tüm bunların yanında ormanların korunması için halkın daha iyi bir şekilde bilinçlendirilmesi gerekmektedir.

Doğamızın ve ormanlarımızın korunması, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

 







 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız