KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Spor

Dernek Başkanı Uz, Oynayacağımız Bir Stadımız Yok” Dedi

Dernek Başkanı Uz, Oynayacağımız Bir Stadımız Yok” Dedi

26 Haziran 2013 Saat: 20:59
Dernek Başkanı Uz, Oynayacağımız Bir Stadımız Yok” Dedi
Dernek Başkanı Uz, Oynayacağımız Bir Stadımız Yok” Dedi
DAYIOĞLU KASABI

Akhisarspor Taraftarları Derneği Başkanı Nihat Uz ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, İnönü Mahallesi 154 Sokak N0: 32 kat 1’deki Dernek Lokalinde saat 18.30’da basın açıklaması yaptı. Dernek başkanı Nihat Uz;” Ege Bölgesinin Süper Ligde tek temsilcisiyiz, ancak maçlarımızı oynayacağımız bir stadımız yok” dedi.

Dernek başkanı Nihat Uz’un okuduğu basın açıklamasının tam metni;

Saygıdeğer Akhisarlılar;
Futbol takımımız; 2011-2012 sezonunda büyük başarılara imza atarak ve Bank Asya 1. liginde şampiyon olarak, 2012-2013 sezonunda Spor Toto Süper Ligde oynamaya hak kazanmıştı. Bir ilçe takımı olarak yaşadığımız bu haklı gurur, sevinç ve güzelliklerin yanında tabi ki eksik taraflarımız da vardı. Maalesef tesis ve stat yönünden Süper Lige hazır değildik. Mevcut şehir stadımızın TFF’nin istediği kriterlerde olmaması nedeniyle ve sezona yetişmeyeceği düşüncesiyle Süper Lig maçlarımızı 2012-2013 sezonunda alınan kararlar doğrultusunda Manisa 19 Mayıs Stadyumunda oynamak zorunda kaldık.
Fikstür gereği, içeride oynuyoruz dediğimiz maçlara, taraftar olarak tribünde destek vermek üzere tahsis edilen otobüs-minibüs veya hususi araçlarımız ile Manisa’ya gittik. Öyle ki, içeride ve dışarıda oynadığımız bütün maçlar bize her yer deplasman dedirtmiştir. Zaman zaman kendi stadımızı değil sanki deplasman tribününü dolduruyormuş gibi olduk. Bu yüzden bazı maçlarda şehrimiz insanını maça konsantre etmede, tribünleri doldurmada ayrı bir sıkıntı yaşadık. Maç günleri, Manisa ya geliş ve gidişler esnasında herhangi üzücü bir durumun yaşanmaması, kaza olmaması sevindiricidir. Akhisarspor taraftarları yaşanan olumsuzluklara rağmen takıma gösterdikleri davranış ve destekleri ile her türlü övgüyü hak etmiştir. 34 haftalık zorlu bir maraton sonunda tarihimizde ilk defa çıktığımız süper ligde takımımız son haftaya kadar onurlu mücadelesini sürdürerek ve kendi şehrinde bir süper lig maçı oynamadan ligde kalmayı başarmıştır. Bugün itibariyle, Yönetim ve Teknik Heyet 2013-2014 sezonunun hazırlıklarını yapmakta, transferler dahil yeni sezon için çalışmaktadır.

FUTBOL ENDÜSTRİSİ ve YÖNETİM ANLAYIŞI
Günümüzde futbol sektörünün ulaştığı boyut, sektörün büyük bir endüstriye dönüşmesini de beraberinde getirdi. Bu büyük sektörü, Türk Futbolu özelinde değerlendirecek olursak ligimizin değerinin 750 milyon Euro’yu aştığı söylenebilir. Milyonlarca kişinin ilgisini çeken, sosyal etkisi ve gençliğe aktardığı kayda değer katkıdan ötürü, futbol sektörünü yöneten kişilerin bu sektörü en yüksek standartlarda yönetme sorumluluğu bulunuyor.

Biz Akhisarspor Taraftarları Derneği olarak Futbol kulübü yöneticilerinin, yönetim anlayışlarını adillik, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve sorumluluk ilkeleri temelinde inşa etmeleri doğrultusunda beklenti içersindeyiz.

FUTBOL + STAT = YEREL EKONOMİYE KATKISI
Dünden bugüne; 2009-2010 sezonunun sonunda o dönem Manisa Milletvekili olan Sayın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “Akhisar’da 37 dönümlük bir arazide 12 bin kişi kapasiteli ve UEFA kriterlerine uygun stat ile 2 bin kişilik spor salonunun yapılacağını, stadyumun yaklaşık 20 milyon liraya mal olacağını söylediği” sözlerin üzerinden 3 sene geçmiştir. 0 günden bugüne yeni stad yapılacak diye beklerken veya mevcut stadımız için revize edilmesi söz konusu iken herhangi bir şey yapılmamış, gözle görülür bir aşama kaydedilememiştir. (Bu arada TFF U-13, U-16 Milli Maçları ve TFF A2 maçları herhangi bir revize yapılmadan mevcut stadımızda oynatılmıştır.) Söz konusu stad ihalesi yeni yapılmış olup, henüz bir çivi çakılmamış, ne zaman başlanacağı ve ne zaman biteceği konusunda taraftarlara basın yoluyla da o!sa tatmin edici bir bilgi verilmemiştir. Bilindiği üzere o dönem stat yapmaya başlayan kulüpler şu anda maçlarını yeni stadyumunda oynamaktadırlar. ilçe takımı olmamız yanı sıra Ege Bölgesinin Süper Ligde tek temsilcisiyiz. Ancak maçlarımızı oynayacağımız bir stadımız yok. Biz Akhisarspor Taraftarı olarak, artık proje resimleri ve maket görmek istemiyoruz. Tepkiler üzerine günlük yapılan açıklamalara son verilmesini istiyoruz. Gözle görülür icraat ve verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. 2013-2014 sezonu maçlarının kendi şehrimizde oynanmasını istiyoruz. Bir kentin futbol takımı olması, bize göre aynı zamanda önemli de bir prestij unsurudur. Takım birinci ligde oynuyorsa, kent de birinci ligde demektir. Bir kentin veya şehrin bugün kendisini tanıtması milyon dolarlara mal oluyor. Bu nedenle futbolun kentin ekonomisine katkısı da çok büyük kente bir artı değer katıyor. İnsanlar maçları izlemek için stada geliyorlar ve çevreyi tanımak için geziyorlar. Ev sahibi ve rakip takım seyircileri, maçtan birkaç saat öncesinde stat çevresine gelip yemeklerini yiyorlar, maçtan sonra çıkıp bir şeyler yiyorlar veya içiyorlar ya da alışveriş yapıyorlar. Maçlarını kendi şehrinde oynayan takımların, maçın olduğu günde yerelde otellerin ve esnafların kazancı tavan yaptığı görülmekte ve bilinmektedir. Maalesef bugüne kadar Akhisar halkı ve esnafı futbol ekonomisinden olumlu yönde etkilenmemiş ve yararlanamamıştır. Günümüzde futbol; Anadolu’da “kentin ekonomik performansını” etkileyecek bir işlev görüyor. Galibiyetle biten maç sonrası kentte cirolar artıyor, moraller yükseliyor, ekonomik canlanma anında fark ediliyor. Mağlubiyet sonrası ise bazı kentlerde neredeyse siftahsızlık etkisi yaratıyor. Futbolun kent ekonomisine katkısı sadece ciro artışı değil; oteller, restoranlar doluyor, kente işadamları geliyor, yatırım fırsatı doğuyor. Spor ve Yerel Ekonomik Gelişme kitabında İngiliz Yazar Prof. Roger Penn, yalnızca stat çevresinde dahi ilginç değişime dikkat çekiyor: “Müze, otel, restoran, eğlence ekonomisi patlıyor.” diyerek bir tespitte bulunmuştur. Futbol artık kitleleri uyuşturan değil, aksine ekonomileri tetikleyen endüstriye dönüşmüş durumdadır.
Akhisarspor

 Taraftarları Derneği olarak bugüne kadar gelişmeleri sabırla ve sükûnetle yakından takip eden taraftarlar adına stat konusundaki sorunun bir an önce çözülmesini, sorumlu ya da yetkililerin stat ile ilgili kamuoyunu açık ve net bir şekilde bilgilendirmesini talep ediyoruz. Bizim taraftar olarak beklentimiz mevcut şehir stadının en kısa sürede TFF kriterlerine uygun bir şekilde revize edilmesidir. İstenildiği takdirde, bugünkü teknoloji ile stadın revize edilmesi ve sezona yetiştirilmesinin mümkün olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Yetkililerce, Akhisar şehir stadının revize edilmesini, Süper Lig heyecanının doyasıya yaşanabilmesi için Süper Lig maçlarının şehrimizde oynatılması hususunda gerekli iradenin gösterilmesini istiyoruz. Akhisarspor Taraftarları Derneği olarak temennimiz, 2013-2014 sezonunun her kesimden insanı mutlu edecek şekilde olmasıdır. Saygılarımızla,