KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

Emekli Ve Memur Zammı Belli Oldu

Milyonlarca emekli, memur ve memur emeklisinin alacağı zam, Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla netleşti.

3 Temmuz 2024 Saat: 11:38
Emekli Ve Memur Zammı Belli Oldu
Emekli Ve Memur Zammı Belli Oldu
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Emekli Ve Memur Zammı Belli Oldu

Akhisar Haberleri.com

Milyonlarca emekli, memur ve memur emeklisinin alacağı zam, Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla netleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, işçi emeklisinin zam oranı yüzde 24,73, memur ve memur emeklisinin zam oranı ise yüzde 19,30 olarak belirlendi.

TÜİK Verileri Açıklandı

TÜİK, Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon Haziran ayında beklentilerin altında kalarak yüzde 1,64 oldu. Yıllık enflasyon ise yüzde 71,60 olarak tespit edildi. TÜİK, Ocak ayı enflasyon oranını yüzde 6,70, Şubat ayı enflasyon oranını yüzde 4,53, Mart ayı enflasyon oranını yüzde 3,16, Nisan ayı enflasyon oranını yüzde 3,18, Mayıs ayı enflasyon oranını ise yüzde 3,37 olarak açıklamıştı.

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerinin Maaş Zammı

Haziran enflasyon oranının açıklanmasıyla birlikte, SSK (4a) ve Bağ-Kur (4b) emeklilerini ilgilendiren 6 aylık enflasyon farkı kesinlik kazandı. TÜİK rakamlarına göre, 6 aylık enflasyon yüzde 24,73 olarak belirlendi. İşçi emeklisi, Bağ-Kur emeklisi ve tarım emeklisi bu enflasyon farkını maaş zammı olarak alacak. Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam yapılacak.

Memur ve Memur Emeklisinin Zam Oranı

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyor. İlk altı ay için toplu sözleşme ile yüzde 15 zam alan memurlar, enflasyonun yüksek çıkması durumunda aldıkları zamma ek olarak enflasyon farkı alıyor. Haziran sonu itibarıyla memur ve memur emeklisinin ikinci altı ay için alacağı zam oranı yüzde 19,30 olarak hesaplandı.

Kök Aylık Sorunu

Temmuzda işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam kök aylıklar üzerinden yapılacak. Kök aylıkları 10 bin TL’nin altında olan emekli sayısının 3,6 milyon olduğu tahmin ediliyor. Kök aylıkları 10 bin TL’nin altında olan emeklilerin zam alması durumunda, en düşük aylıklar 10 bin TL’ye tamamlandığı için bu emekliler sıfır zam alabilir veya resmi enflasyondan bile düşük oranda zam almış olacak.

Memur ve Memur Emeklisinin Toplu Sözleşme Zammı

Memur ve memur emeklileri, Temmuz ayında yılın ikinci zammını alacak. İlk altı ay için toplu sözleşme ile yüzde 15 zam alan memurlar, ikinci altı ay için toplu sözleşmeden doğan yüzde 10'luk zammı alacak. Enflasyon farkı ile birlikte memur ve memur emeklilerinin alacağı zam oranı yüzde 19,30 olarak netleşmiş durumda.

Milyonlarca emekli ve memur, açıklanan zam oranlarıyla birlikte maaşlarında artış beklerken, ekonomik koşulların etkisiyle zorlu bir süreç geçiriyor. Bu zamlar, emekliler ve memurlar için bir nebze olsun rahatlama sağlayacak.



 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız