KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
KÖZZ TAVUK IZGARA
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Asayiş

Eş zamanlı baskında 23 kişi göz altına alındı!

Eş zamanlı baskında 23 kişi göz altına alındı!

12 Ağustos 2011 Saat: 13:13
Eş zamanlı baskında 23 kişi göz altına alındı!
Eş zamanlı baskında 23 kişi göz altına alındı!
DAYIOĞLU KASABI

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Faruk Nalcacı ile Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu ile birlikte Akhisar Asayiş Büro Amirliğinde sabah saat 10:30’da ortak basın açıklaması yaptı. 9 Ağustos Salı günü, Manisa, Akhisar, Salihli, Soma, Turgutlu, Kırkağaç ve İzmir’de yapılan eş zamanlı operasyonda “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgüte Üye Olmak, Örgüt Adına Faaliyette Bulunmak, Örgüt Faaliyeti Çerçevesinde Belgede Sahtecilik ve 213 Sayılı Vergi Usul Kanununa Muhalefet “ suçlarını işledikleri tespit edilen toplam 23 şüpheli suç unsurları ile birlikte gözaltına alındı.

 

Yakalanan şüpheli şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; (12) adet nüfus cüzdanı sureti, (6) adet farklı şahıslara ait fotoğraf, (20) adet sim kart, (19) adet cep telefonu, (49) adet kaşe, (52) adet senet, (4) adet tapu, (2) adet Flash disk. (4) adet bilgisayar, paravan olarak kurulan çeşitli firmalar adına bastırılmış bir kısmı kullanılmış yüklü miktarda fatura ve çok sayıda doküman ele geçirildi.

 

Gözaltına Alınan İ.D.(46), K.G.(37), A.T.(35), R.P.(41),  K.G.(33),  A.K.(39), M.B.(44),  H.Ç.(28),  S.D.(32),  E.P.(27),  Ö.S.(29),  E.U.(50), C.K.(34), A.K.(27), E.B.(37), T.B.(41), S.Ş.(33), E.K.(27), F.Ç.(36), S.B.(34), Y.Ö.(37), Y.Ş.(29), T.Y(29) olmak üzere toplam (23) şüpheliden (14)’ü  Cumhuriyet savcısının talimatı ile serbest bırakıldı. İ.D.(46),  K.G.(37 ), A.T.(35), K.G.(37), S.D.(32), Ö.S.(29), T.Y (29) isimli şüpheliler suç unsurları ile birlikte bu gün adliyeye sevk edildiler.

 

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Faruk Nalcacı ile Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu;” Manisa Emniyet Müdürlüğü olarak Organize Suç Örgütlerine karşı geçmiş dönemlerde yürüttüğü ve birçok organize suç örgütünü çökerttiğimiz başarılı operasyonlar hassasiyet ve titizlikle devam etmektedir. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır” dedi.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Faruk Nalcacı ile Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu ortak açıklamasının tam metni:

Basın Bilgi Notu

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğünün Görevlilerince “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgüte Üye Olmak, Örgüt Adına Faaliyette Bulunmak, Örgüt Faaliyeti Çerçevesinde Belgede Sahtecilik ve 213 Sayılı Vergi Usul Kanununa Muhalefet “ Suçlarını İşledikleri Tespit Edilen Şahıslara Yönelik 09.08.2011 Tarihinde Planlı Operasyon Gerçekleştirilmiştir. Çalışma Kapsamında Manisa, Akhisar, Salihli, Soma, Turgutlu, Kırkağaç ve İzmir’de Toplam (23) Şüpheli Suç Unsurları İle Birlikte Gözaltına Alınmıştır.

 

Yakalanan şüpheli şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; (12) adet nüfus cüzdanı sureti, (6) adet farklı şahıslara ait fotoğraf, (20) adet sim kart, (19) adet cep telefonu, (49) adet kaşe, (52) adet senet, (4) adet tapu, (2) adet Flash disk. (4) adet bilgisayar, paravan olarak kurulan çeşitli firmalar adına bastırılmış bir kısmı kullanılmış yüklü miktarda fatura ve çok sayıda doküman ele geçirilmiştir.

 

Yapılan çalışma kapsamında, Manisa İli Akhisar ilçesi ve İzmir İlinde bulunan örgüt üyelerinin paravan şirket kurdukları, bu şirketler üzerinden piyasaya sahte fatura satmak suretiyle vergi kaçakçılığı yaptıkları ve ilk belirlemelere göre devleti yaklaşık (20 Milyon TL) zarara uğratarak haksız kazanç sağladıkları tespit edilmiştir.

 

 










 

Metronom Haber Ajansı - MHA Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız