KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
AKM
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

Gazi Ortaokulundan Tübitak Bilim Fuarı

Gazi Ortaokulundan Tübitak Bilim Fuarı

4 Haziran 2016 Saat: 11:02
Gazi Ortaokulundan Tübitak Bilim Fuarı
Gazi Ortaokulundan Tübitak Bilim Fuarı
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar Haber - Prestige İnsaat Müeahhitliği

Gazi Ortaokulundan Tübitak Bilim Fuarı

Akhisar Metronom Haber Ajansı - MHA

Gazi Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Bilim fuarında 6 danışman öğretmen ve 52 öğrencinin hazırladığı 33 proje sergilendi. Programın Sunuculuğunu Türkçe öğretmeni Berna KANIK yaptı.

lçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman MERMER, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa AKKUYU ve Mehmet ŞAHİN ile Okul müdürlerinin katılımıyla yapılan açılışta konuşma yapan Gazi Ortaokulu Müdürü Ş. Ozan CANERLİ: “TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel eğitimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak MEB’e bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla, Ortaokul öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. TÜBİTAK Bilim Fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu Fuarların amacı, Öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmasının coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır. Yapmış olduğumuz bu etkinliğe bizleri kırmayarak katıldınız, bizleri onurlandırdınız, hepinize okulumuz adına teşekkür eder, Saygılar sunarım”. Dedi.

Daha sonra söz alan Proje yürütücüsü Gazi Ortaokulu Fen bilgisi Öğretmeni Mustafa AYHAN:“Bu sene 2.sini gerçekleştirdiğimiz bilim fuarımızda 8’i Robotik 4’ü Yazılım 3’ü Görsel Sanatlar olmak üzere toplam 33 projemiz sergilendi. Geçtiğimiz sene 1.sini gerçekleştirdiğimiz bilim fuarımızda edindiğimiz tecrübeler sebebiyle Türkiye çapında gerçekleştirilen Bursa Bilim Şenliği proje yarışmasında “Atık Kodu” adlı projemizle Çocuk Mucitler kategorisinde 1.lik derecesini alarak okulumuza başarı ve bilim kültürü oluşturmak adına önemli bir adım attık. Bu sene gerçekleştirdiğimiz 2. Bilim Fuarından edindiğimiz tecrübeler dolayısıyla daha büyük başarılara adım atmayı ümit ediyoruz. Bu sene “Güpülce suyunun diğer sulara göre sertliği, doğal diş macunu, e-termostat(robotik), ısı yalıtımına sanatsal yaklaşım, peltierden elektrik üretimi, sevgi engel tanımaz, uyanmadan durmayan çalar saat(robotik), engel algılayan robot (robotik) Galaxy Wars(yazılım) isimli projelerimiz bilim fuarımızda yerini aldı.Öğrencilerimiz önümüzdeki sene bilim fuarında araştırma yapmak istedikleri konuları seçip fikirlerini öğretmenleri ile paylaşmaya başladıklarında gördük ki Gazi Ortaokulunda bilim kültürü hızla yayılıyor. Kısacası önümüzdeki sene Gazi Ortaokulunun düzenleyeceği 3. 4006 Tübitak Bilim Fuarı çalışmaları şimdiden başladı. Bilim fuarı çalışmalarında yardımlarını bizden esirgemeyen Müdürümüz Ozan Canerli, Müdür Yardımcımız Ali Rıza SÜRÜCÜ, çok kıymetli öğretmen arkadaşlarımız ve hizmetlilerimize çok teşekkür ederiz. Atalarımızın da dediği gibi “Marifet iltifata tabidir.” Elde ettiğimiz başarımızda ve bilim fuarımızda yanımızda olan herkese teşekkürü bir borç biliriz.” Dedi

Teknoloji tasarım dersi “Filografi Sanatını Tanıyorum” projesi kapsamında İzmir Bornova Halk Eğitim Merkezi Usta öğreticisi Filografi sanatçısı Emine Sarı Okul Öğrencileri ve ziyaretçilerine unutulmaya yüz tutmuş Filografi Sanat hakkında bilgi verdi. Fuar süresinde projeyi hazırlayan öğrencilerle birlikte Filografinin aşamaları ile ilgili (Ahşap üzerine çizilmiş desene çivi çakma ve tel atma tekniklerini) uygulamalı olarak sunum yaptı. “Telle Çivinin Dansı” sloganı ile sergilenen Filografi Sanatı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi topladı.

Uzun ve yorucu çalışmalar sonucu ortaya konulan eserler açılışa katılan ve gün boyunca ziyarete gelen misafirler tarafından ilgiyle incelendi.