KEMAL AKSEZGİN SOL REKLAM 1
Zümrüt MobilyaYamaçlar Yapı
GÖZÜPEKTEL
BOŞ REKLAM ALANII
Mestanoğlu
japon iş makinaları
ALTIN SATIR
SAFİR KUYUMCULUK
Akhisar Çeşme Kasabı
ALGİ OTO ELEKTİRİK
HASCANLAR
Zeytinkent Sürücü Kursu
SU YOLCU LASTİK
Akhisar Metronom Radyo İstek Hattı
Akhisar Nöbetçi Eczaneler
Akhisar Sezgin Ticaret
SAĞLAM SÜRÜCÜ KURSU
Akhisar Metronom Haber
Akhisar Motorcu Tonton
SOYDEMİR GRUP
OTO KAR SAĞ TARAF
ÇAĞDAŞ SÜRÜCÜ KURSU
LİSE CAMYamaçlar Yapı

Güncel

Hamile Kadını Darp Eden Şahıs Serbest Kaldı

Akhisar’da yaşanan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran olayda, hamile bir kadının sokak ortasında şiddete maruz kalması tepkilere neden olmuştu.

18 Ekim 2024 Saat: 12:50
Hamile Kadını Darp Eden Şahıs Serbest Kaldı
Hamile Kadını Darp Eden Şahıs Serbest Kaldı
DAYIOĞLU KASABI

Sezgin Ticaret Akhisar

Akhisar AKM Alışveriş Merkezi

Hamile Kadını Darp Eden Şahıs Serbest Kaldı

Haber Merkezi

Akhisar’da yaşanan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran olayda, hamile bir kadının sokak ortasında şiddete maruz kalması tepkilere neden olmuştu. 16 Ağustos'ta meydana gelen olayda, Yılmaz A. (37) ve Sude Naz A. (19) arasında başlayan tartışma, sokakta şiddete dönüştü. Olay sırasında hamile olan Sude Naz A., bir çay ocağı önünde Yılmaz A. tarafından darp edildi. Elindeki sopayla genç kadına defalarca vuran Yılmaz A., çevredeki vatandaşların müdahale etmeye çalışması üzerine olay yerinde kısa süreli bir kargaşa yaşandı. Duruma müdahale eden polis ekipleri, Yılmaz A.'yı gözaltına alarak karakola götürdü. Yapılan incelemelerde, Yılmaz A.'nın 18 suç kaydı olduğu ortaya çıktı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Akhisar 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında tanıklar dinlendi. Tanıklardan biri olan Erkan Ç., olay anında genç kadının yardım istediğini ve ardından Yılmaz A.'nın gelerek Sude Naz A.'yı darp ettiğini belirtti. Diğer tanıklar da durumu doğruladı. Ancak mahkemenin sonuçlanmasının ardından, Yılmaz A.'nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi. Kararın ardından, Sude Naz A.'nın avukatı Meray Mollaibrahimoğlu, kararın yeterince caydırıcı olmadığını ve müvekkilinin can güvenliğinin tehlikede olduğunu ifade etti. Avukat, şiddet olaylarının hafif cezalarla sonuçlanmasının, gelecekte daha büyük felaketlere yol açabileceğine dikkat çekerek, bu tür kararların kadınların güvenliği için yeterli olmadığını vurguladı. Olay, Manisa'da büyük bir tepkiyle karşılanırken, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda daha sert tedbirler alınması gerektiği yönünde çağrılar yapıldı.